Dolandırıcılık şebekesi, yeni ev yaptırmak isteyen çok sayıda aileyi çarptı!

Dolandırıcılık şebekesi, yeni ev yaptırmak isteyen çok sayıda aileyi çarptı!
Tekirdağ'da, kimi evinin çatısını yenilemek isteyen kimi yeni ev yaptırmak isteyen çok sayıda vatandaş dolandırıcıların tuzağına düştü. Aileler, hem malzeme parasını hem işçilik parasını ödemesine rağmen, vaat edilen işler yapılmadı. Paralarını isteyen kişiler, tehdit edildikleri gerekçesi ile suç duyurusunda bulundu.

Evlerini yeniletmek ve var olan arsalarına yeni bir ev yaptırmak isteyen çok sayıda ailenin mağduriyeti, bir internet sitesine ilan vermeleri ile başladı. 35 yaşındaki eski Uzman Çavuş Hüseyin B. ailesiyle yaşadığı Tekirdağ Süleymanpaşa'daki evlerinin çatı katına tadilat yaptırmak istedi. İnternet üzerinden verdikleri ilana en uygun fiyatı Feyyaz A.’nın sahibi olduğu şirket verdi. Eve gelen Feyyaz A., tadilat için 450.000 TL'lik fiyat verdi.

SÜREKLİ ÜCRET TALEP ETTİ

Sözleşme imzalanmadan bir miktar para isteyen Feyyaz A., aynı gün akşam saatlerinde tadilat malzemelerinden bir kısmını evin yanına getirtti. Ardından nakliye ve malzemeler için de 15.000 TL ücret isteyen Feyyaz A., başka malzemeler için İstanbul Beylikdüzü’nde Burhan K.’nın dükkanına yönlendirdi. Anılan dikkandan 50.000 TL fark ücreti istendi.

Burhan K., daha önce Feyyaz A., ile düzenli çalıştıklarını ve işini iyi yapan biri olduğunu söyleyerek güven telkin etmeye çalıştı. Kendilerine özel malzeme imal edileceğini iddia eden malzemeciler Hüseyin B.’den ek olarak 60.000 TL daha istedi.

basliksiz-1.jpg

DOLANDIRICILIĞI MALZEMECİ AÇIKLADI

Geçen 8 Mart 2024 günü imzalanan sözleşmenin ardından, çift, Feyyaz A.’nın hesabına 200.000 TL işçilik ücreti gönderdi. Ödemelerin yapılmasına rağmen hiçbir işlemin başlamaması üzerine malzemecilerden bir tanesi aileyi arayarak Feyyaz A.'nın hem kendisini hem de aileyi kandırdığını söyleyince dolandırıcılık da ortaya çıktı.

ORGANİZE DOLANDIRICILIK

Halktvcomtr'ye konuşan aile yaşadıklarının bir çete dolandırıcılığı olduğunu iddia ederek "Biz sadece kendimizin yaşadığı bir olay sanıyorduk. Fakat daha sonra diğer mağdurlarla tanışınca bunların bir çete şeklinde hareket ettiğini gördük" dedi.

ÇOK FAZLA MAĞDUR VAR

Feyyaz A., ve şirketinin mağdur ettiği tek aile Hüseyin B., ve ailesi değil. Aynı şekilde arsalarına konut yaptırmak isteyen Bahar ve Emrah D., çifti toplamda 2 milyon 750.000 TL, Soner ve Semra A., çifti ise 1 milyon 400.000 TL’lik sözleşmelere imza attırılarak dolandırıcılığın mağduru oldular.

ŞİKAYETİ DUYUNCA TEHDİT ETMEYE BAŞLADI

Paralarını ödedikleri halde işe başlamayan Feyyaz A.’yı arayarak şikayet edeceklerini söyleyen Bahar ve Emrah D., ise karşılığında “Hele beni bir şikayet et dünyayı başına yıkarım”, “Dükkanına gelirsem boş gelmem” gibi tehditlerle karşılaştı. Şikayetin ardından ifadesi alınan Feyyaz A’nın kardeşi Senar A., abisi ile çalışmadıklarını ve mağdurları tanımadıklarını ifade etti.

YAKALAMA KARARI ÇIKARTMAYA ÇALIŞIYORUZ

Mağdur üç ailenin avukatı Ali Kaygısız’ın halktvcomtr’ye yaptığı açıklamalarda, şüpheli Feyyaz A.’nın İstanbul Esenyurt’taki adresinde bulunamadığı için gözaltına alınmadığı ama savcılıktan yakalama çıkartmaya çalıştıklarını ifade etti.

Kaynak:halktv.com.tr