Doğu Perinçek ve Ethem Sancak'tan Rusya'ya ziyaret: 'Türkiye'nin tutumunu onaylamadı'

Doğu Perinçek ve Ethem Sancak'tan Rusya'ya ziyaret: 'Türkiye'nin tutumunu onaylamadı'
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ethem Sancak'ın da içinde bulunduğu bir heyetle Rusya'ya gitti. Perinçek heyetinin kimlerle görüştüğü açıklanmazken 'Rusya'nın Türkiye'nin tutumunu onaylamadığını' ifade etti.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisine yakınlığı ile bilinen Ulusal Kanal'da gündemi değerlendirdi.

Doğu Perinçek, aralarında Ethem Sancak’ın da bulunduğunu bir heyetle Moskova’ya gittiğini söyledi. Ankara’nın Rusya konusundaki açıklamalarını eleştiren Perinçek, “Rusya'nın Erdoğan'ın tutumlarını vefalı bulmadığını” söyledi.

Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesini “Hz. Muhammed'in Bedir Savaşı”na benzeten Perinçek, "Milli Kurtuluş Savaşı’na evet, emperyalist savaşına hayır! Savaşa karşıysak ABD’nin genişlemesine tavır alacağız. Savaşa hayır diyenlerin hiçbiri NATO’ya hayır demiyor. ABD emperyalizmine hayır demiyor. Uhud Savaşı'na, Hz. Muhammed’in Bedir Savaşı'na hayır diyebilir misiniz? Zulme karşı savaştılar. Ona da hayır derseniz Müslümanlık ortada kalmaz. Dünyada savaşlar var haksız savaşlar var. Haklı savaşa evet, haksız savaşa hayır. Rusya'nın bu müdahalesi, hem Türkiye'nin hem Çin'in hem de İran'ın yararına" diye konuştu.

Perinçek hükumete eleştiri

AK Parti hükümeti ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın Rusya hakkındaki açıklamalarını eleştiren Perinçek, “Yaptırımlara katılmamaları iyi bir şey. Ama bir müddet sonra telefonlarına çıkmazsa Moskova’daki muhatapları şaşırmamam. Çünkü Rusya ile görüşmede Amerika’nın telefon memuru veya elçisi olarak mı görüşecekler, belli değil” dedi.

Perinçek, “Rusya ile ilgili tavırlarıyla Çin’i de kaybediyorlar, İran’ı da kaybediyorlar. Sayın Kalın’a soruyorum. Doğalgazı nereden bulacak, elektriği nereden bulacak? Domatesi nereye satacak, Gazipaşa’nın salatalığını nereye satacak? Nereden turist getirecek? Türkiye ekonomisini de düşünmüyor. Rus uçağını düşürdüler sonra da özür dilediler. Ama özür üç kere, beş kere olmaz” ifadelerini kullandı.

“İbrahim Kalın ve Tayyip Erdoğan da bu görüştelerse gitsinler 7. parti olarak diğer masaya katılsınlar” diyen Perinçek, “İbrahim Kalın’ın bütün bu söyledikleri o toplantı yapan altı partinin tavrıdır. Biden tayfası ile aynı cephede duruyor. İsrail ile aynı cephede duruyor. 'One Minute' ne oldu? One minute lafmış. Bu söylenenleri İsrail’in yaptığı açıklamalarla yan yana koyun İbrahim Kalın aynı zamanda İsrail sözcüsü gibi konuşuyor. Hani İsrail karşıtıydı, hani Filistin’e bir vefaları vardı? Şimdi İsrail ile aynı cephedeler” diye konuştu.

'Türkiye cephesinden bakmıyorlar'

Perinçek, şu yorumu yaptı:

“Benim gördüğüm Türkiye’ye yönelik tehditleri düşünmüyorlar da 'kendi iktidarımızı nasıl kurtarırız' oradan bakıyorlar. Amerika’nın Tayyip Erdoğan’ı iktidardan indirmesine yönelik girişimler cephesinden bakıyorlar, Türkiye cephesinden bakmıyorlar. Türkiye’nin boynunu Amerika’nın kılıcına uzatarak kimse kurtaramaz ama kendisini kurtarmayı çok önemserse böyle yanlış hesaplar yapar, kendisini de kurtaramaz.”

Hükumetin Suriye ve Ukrayna poltikalarını da eleştiren Perinçek, “Türkiye kaybetmez. Bu tutumu alanlar kaybeder ama Türkiye Cephesi kendini şu veya bu şekilde yeniler. Tayyip Erdoğan’ın temsil ettiği kuvvet olmadan Türkiye’nin önündeki sorunları çözemeyiz. Ama Sayın Tayyip Erdoğan’ın Ukrayna ve Suriye politikaları Türkiye’nin direncine zaaf getiriyor. Bunu uzun yıllardan beri söylüyoruz. İki nokta; Ukrayna politikaları yanlış, Suriye politikaları yanlış. Ukrayna’da da Amerika’nın yanındalar. Suriye’de de Beşar Esad’a karşı tavır alarak Amerika’ya karşı kararlı bir cephe tutamıyorlar” dedi.

Vatan Partisi heyeti Moskova’ya gitti

Rusya’ya açıktan destek verdiklerini belirten Perinçek, parti heyetinin de Moskova’ya ziyaret gerçekleştirdiğini söyledi.

Perinçek heyette ünlü iş insanı Ethem Sancak’ın da bulunduğunu belirtti.

Rusya’nın Türkiye’nin tutumunu onaylamadığını ifade eden Perinçek şöyle konuştu:

“Bizim parti dün heyetimiz Moskova’ya gitti. Sayın Tugay Şen başkanlığında Şule Perinçek, Erman Sülük ve Ethem Sancak’ın da bulunduğu bir heyet. Çok önemli görüşmeler yaptılar. Rusya’da Dışişleri Bakan Yardımcısı ile görüştüler. Rusya’nın Sayın Tayyip Erdoğan’ın tutumlarını vefalı bulmadığını söyleyebilirim. Parti heyetinden aldığım bilgileri şimdi açıklamayacağım. İstanbul Ruslar için çok kıymetli.”