Doğu Perinçek Şam ziyaretini Halk TV'de anlattı: Suriye devleti 8 aydır bizi davet ediyor

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Halk TV'de Perdenin Önü Arkası programında Suriye ziyaretine ilişkin Seda Selek, İsmail Saymaz ve Hakan Çelenk'in sorularını yanıtladı. Perinçek, iptal olduğu iddia edilen Suriye ziyareti için tarih verdi, heyetin kimlerden oluşacağını açıkladı.

Perdenin Önü Arkası programında İsmail Saymaz, Merdan Yanardağ'ın 'Sanırım Doğu Perinçek'in Suriye görüşmesi mümkün olmayabilir, Suriye yönetimi şimdilik görüşmeme kararı almış olabilir' iddiasını Doğu Perinçek'e sordu. Doğu Perinçek iddiaları "Bu haberler tamamen Atlantikcilerin kendi rüyalarında gördükleri bilgiler. Aslı astarı yok. Ve mahcup olacaklar, utanacaklar" sözleri ile yanıtladı. "Bir kere biz görüşme talebinde bulunmadık, Suriye devletinden" diyen Perinçek, "Suriye devleti 8 aydır bizi davet ediyor" diye konuştu.

Doğu Perinçek: Görüşme Eylül ayında

Doğu Perinçek Ankara kulislerini hareketlendiren Suriye ziyareti için Halk TV ekranlarıda tarih vererek "Eylül ayında bu buluşmayı yapacağız. Heyeti oluşturmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
Perinçek görüşme tarihinin ise Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın ve kendilerinin programına göre belirleneceğini belirtti.

Perinçek daveti kabul etmek için neden 8 ay bekledi?

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, halktv.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Hakan Çelenk'in bu daveti neden 8 ay boyunca kabul etmediklerini sorması üzerine ise "Çünkü biz turistlik bir geziye gitmiyoruz. Rusya ile 2 kez görüşme yaptık bu süre içinde. Sayın Ethem Sancak'ı Moskova'ya gönderdik Şule Perinçek ile birlikte... Görüşmeler yaptılar. Gene İran devleti ile görüşmelerimiz oldu. Sonuç itibariyle biz Suriye'ye bir işi başarmaya gidiyoruz. Son müdahaleleri yapmaya gidiyoruz. O yüzden zamanlama çok önemli. Bu 8 ay bir bekleme zamanı değil, bu sürede 2 kez Moskova'a gittik, Moskova'dan 4 kez Türkiye'ye heyet geldi. İran'la görüşmelerimiz oldu. İran devleti ile görüşmelerimiz oldu. Anlaşmalar oldu. Görüşmelerde zamanlama çok önemli" diye konuştu.

Suriye'ye gidecek heyette kimler var?

Doğu Perinçek İsmail Saymaz'ın "Ethem Sancak ile birlikte bir heyet oluşturacağını söylemiştiniz. Heyette bir değişiklik var mı?" sorusunu da yanıtsız bırakmadı.

Doğu Perinçek ise soruya "Gezi heyetimiz oluşuyor ve gezi öncesi ilan edeceğiz. Ben Vatan Partisi Genel Başkanı olarak heyetin başkanıyım. Ama heyetimizde Vatan Partili olmayan önemli devlet adamları şahsiyetlerde olacak" yanıtı verdi.

Hala görevde olan kişiler mi?

Perinçek, "Bugün devlet bürokrasisi ya da bakanlar kurulu içinden kişiler heyet içinde olamaz. Onlar Türkiye Cumhuriyeti olarak Suriye devleti ile ilişkide olabilirler. Bizim heyetimizde geçmişte bakanlık yapmış, büyükelçilik yapmış, önemli görevlerde bulunmuş şahsiyetler olacak" diye bilgi vererek heyet üyelerini ise gezi öncesi açıklayacağını belirtti.

Etiketler :