Doğruysa Skandal Bir İddia! ABD, F-16'lar İçin Islak İmzalı Belgeyi Görmek İstedi

Doğruysa Skandal Bir İddia! ABD, F-16'lar İçin Islak İmzalı Belgeyi Görmek İstedi
CHP Milletvekili ve eski Washington Büyükelçisi Namık Tan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Türkiye'ye F-16 satışıyla ilgili skandal bir iddiayı gündeme getirdi.

CHP Milletvekili ve eski büyükelçi Namık Tan, sosyal medya hesabından skandal bir iddiayı gündeme getirdi.

İDDİA YALANLANDI...

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi sosyal medyada yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"İsveç'in NATO üyeliği kararı ile ilgili bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "TBMM kararı, Cumhurbaşkanı onayı ve ⁠Resmi Gazete’de yayınlamamız yeterli görülmediği için ABD Kongresi ıslak imzalı kararın aslını görmek istedi" iddiası doğru değildir. Amerika Birleşik Devletleri, Birleşmiş Milletler Antlaşması, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı ve Kuzey Atlantik Anlaşması (NATO'nun kurucu anlaşması) dahil olmak üzere 200'den fazla çok taraflı anlaşmada depozitör (belgeleri saklayan) ülke konumundadır."

Tan, ABD'nin, İsveç’in NATO üyeliğiyle ilgili ABD yönetiminin ıslak imzalı belgeyi gördükten sonra F-16 satışının önündeki engellin kalktığını belirtti. Namık Tan, “Türkiye’nin itibarı yerlerde sürünüyor. Resmi süreçlere bile güven/itibar kalmadı” dedi.

f16.jpg

TBMM’nin 24 Ocak’ta İsveç’in NATO üyeliğine destek veren kararını onaylamasından bir gün sonra karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanmıştı.

Tan'ın sosyal medyadan yaptığı paylaşım şöyle:

"İsveç’in NATO üyeliğini

- TBMM kararıyla,
- ⁠Cumhurbaşkanı onayıyla,
- ⁠Resmi Gazete’de yayınlamamız yeterli görülmediği için ABD Kongresi Cumhurbaşkanı imzasının ıslak imzalı aslını görmek ve emin olmak istedi.

Uçakla New York’a koşturulan imzalı belge Kongre’ye ulaşınca, F16 satışının önündeki engel kalktı

Türkiye’nin itibarı yerlerde sürünüyor. Resmi süreçlere bile güven/itibar kalmadı."

f161.jpg

Türkiye dün akşam belgeyi depozitör ülke konumundaki ABD’ye teslim ettikten sonra ABD Dışişleri Bakanlığı Kongre’ye resmî bildirimde bulundu.

Etiketler :