Diyanet Çocuk Dergisi’nde 'Uçan Deha' Selçuk Bayraktar!

Diyanet Çocuk Dergisi’nde 'Uçan Deha' Selçuk Bayraktar!
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın çocuk dergisinde Selçuk Bayraktar’a “deha” denildi. Temmuz sayısında "Uçan Dehalar" özel bölümü yer aldı. Bölümde, Bayraktar’ın insansız hava araçlarına vurgu yapıldı. Uzay turizmi ve teknolojik gelişmeler de ele alındı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırladığı çocuk dergisinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar'a özel bir bölüm ayrıldı. Dergide, “Uçan Dehalar” başlıklı bölümde Bayraktar’ın teknoloji dünyasındaki başarılarına vurgu yapıldı. İnsansız hava araçları (İHA) ve SİHA’ların yanı sıra Bayraktar TB2’nin fotoğraflarına yer verildi.

UZAY VE HAVACILIK TEKNOLOJİLERİ

Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre Dergide, uzay ve havacılık teknolojilerine dair bilgiler de sunuldu. Bilim insanlarının bu alandaki çalışmalarına dikkat çekildi. Yazıda, Selçuk Bayraktar’ın İHA'larla teknolojinin sınırlarını zorladığı ifade edildi. Uzay teknolojileri, genç okuyuculara ilham kaynağı olarak sunuldu.

TÜRK ASTRONOTLAR VE UZAY TURİZMİ

Derginin bir diğer dikkat çeken kısmı, Türkiye’nin uzaya gönderdiği ilk astronot olan Alper Gezeravcı’ya ayrılan bölüm oldu. Gezeravcı, Bayraktar ile birlikte "Uçan deha" olarak anıldı. Yazıda, Türk astronotların uzay keşfiyle ilgili çalışmaları ve gelecekte uzay turizminin olası gelişimi vurgulandı. Gökyüzünde sınırların olmadığı, Türk bilim insanlarının büyük hayaller peşinde koştuğu belirtildi.

Kaynak:Birgün