Dışişleri, İletişim Başkanlığı’nı kınayacak mı?

Dışişleri, İletişim Başkanlığı’nı kınayacak mı?
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı için hazırlanan afişte Türkiye ve çevresi görüntüsü yer alırken Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) yer almadı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için Türkiye ve çevresinin uzaydan görüntüsünün yer aldığı bir görselle afiş hazırladı. Ancak söz konusu uzay görüntüsünde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) yer almadı.

Valilik afişi paylaştı

Söz konusu afişi valilikler de sosyal medya hesaplarından paylaştı. Afişi, Twitter hesabından paylaşan Antalya Valiliği, Cumhuriyet Meydanı'ndaki anma programına çağrı yaptı.

Afiş, Dışişleri Bakanlığı'nın KKTC'yi yok sayan ve Türkiye haritasıyla oynayan ülkeleri kınamasını akıllara getirdi. Dışişleri Bakanlığı ve İletişim Başkanlığı afişle ilgili şu ana kadar bir düzeltme yapmadı.

'Bizim için çok önemli eksiği bulabilir misiniz?'

Nasuh Mahruki ise sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla billboarda da kullanılan afişe tepki gösterdi. Mahruki, "Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın paylaştığı uzaydan Türkiye ve çevresi görüntüsü görselinden özene bezene silinen bizim için çok önemli eksiği bulabilir misiniz? İpucu: K harfi ile başlıyor." dedi.