Kamer Genç iktidarı yıllar önce Fethullah Gülen hakkında uyarmıştı... O sözleri yine gündemde

CHP'nin 2016'da hayatını kaybeden vekili Kamer Genç'in AKP iktidarını Fethullah Gülen'e karşı uyardığı görüntüler tekrar gündem oldu. O görüntülerde Genç, AKP'ye "Bunun en büyük zararını siz çekeceksiniz" diye sesleniyordu.

15 Temmuz'un yıldönümünde CHP'nin 2016 yılında hayatını kaybeden Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in sözleri yine gündem oldu. Genç, 2009 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yaptığı konuşmada AKP iktidarını Fethullah Gülen'e karşı uyardı.

'En büyük zararı siz çekeceksiniz'

AKP'li milletvekillerinin Amerika'ya giderek Fethullah Gülen'i ziyaret ettiğini söyleyen Genç, "Fethullah Gülen, kimdir bu arkadaşımız? Ne yapmak istiyor? Türkiye'deki sermayesi nereden geliyor? Acaba Türkiye'deki rejimdeki rolü nedir? Bunları bir araştıralım. Niye çekiniyorsunuz? Bunun en büyük zararını siz çekeceksiniz. Ben çekmem. Benin zaten düşüncelerim belli. Araştıralım. Türkiye için çok büyük bir tehlike" ifadelerini kullandı.

Genç'in sözleri AKP sıralarını rahatsız etti

Genç'in Fethullah Gülen ile ilgili sözlerinin rahatsızlık yarattığı AKP'li milletvekilleri Genç'in sözünü keserek üstüne yürüdü.

ic.png

Genç, AKP'li milletvekillerinin saldırısı sonrası sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben 30 senedir bu parlamentodayım. Hiçbiriniz benim kadar deneyim sahibi değilsiniz ki. Ben diyorum ki burada Türkiye'ye bir tehlike var. Bu tehlikeyi görelim. Türkiye'de rejim gidiyor. Türkiye çok ciddi bir dönüşüm içinde."

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :