15 Temmuz'u seçim propagandasına alet ettiler

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde DHMİ tarafından yayınlanan videoda yer alan yazı ve görsel birleşimleri AKP'nin seçim propagandasına döndü. "Türkiye uğruna" sözlerinin yer aldığı bölümde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milleti selamlarken çekilen fotoğrafına yer verildi.

15 Temmuz darbe girişiminin 6. yıldönümünde Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) resmi Twitter hesabından bir video yayınladı. Paylaşılan videoda "2023 uğruna" ifadesinin yer alması dikkat çekti. "Türkiye uğruna" sözlerinin yer aldığı anda fonda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının olması ise AKP'nin seçim propagandasına benzetildi.

15-temmuz.jpg

Seçim propagandası yorumu

Ülkedeki havalimanlarının tüm ekranlarında ise aynı video yayınlandı. Rize Havalimanı'nda ise tüm ekranlarda sözkonusu video oynatılırken, 15 dakikada bir de 15 Temmuz konulu anons geçildi. O anları yolcular kaydetti. Videoda yer alan "2023 uğruna" ifadesi ise seçimler yaklaşırken "örtülü AKP propagandası" olarak yorumlandı.

14.jpg

Videoda sözlere fotoğraflar eşlik etti

DHMİ'nin videosunda "Yarınlarımız uğruna" yazısıyla Türk Bayrağı ve bir çocuk, "İstiklal uğruna" denirken darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler, "Ay yıldız uğruna" ifadesiyle üzerinde Cumhurbaşkanlığı Forsu'nun olduğu ay yıldızlı anıt, "Milli irade uğruna" sözleriyle el ele tutuşan iki kişinin oluşturduğu 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, "Demokrasi uğruna" denirken darbe girişimi gecesine ait görüntüler, "Gençlerimiz uğruna" ifadesiyle Türk Bayrakları, "Bayrak uğruna" sözleriyle Türk Bayrağı'nı hava kaldıran bir sporcu fotoğrafları yer aldı.

10.jpg

Türkiye uğruna sözleriyle Erdoğan görseli gösterildi

Videonun devamında ise "Değerlerimiz uğruna" yazısının arkasında Ayasofya görülürken, "Ezanlar uğruna" sözlerinin arkasında ise Taksim Camii fotoğrafı yer aldı. "Bereket uğruna" yazısının arkasında ise çay toplayan bir kadın görseli yer aldı. "Mavi vatan uğruna" ifadeleriyle de Oruç Reis Gemisi'nin olduğu bir fotoğraf gösterildi. "İstikbal uğruna" sözleriyle uzay görseli gösterilirken, "2023 uğruna" ifadeleriyle Çanakkale Köprüsü'ne yer verildi.

9.jpg

"Türkiye uğruna" sözlerinin yazıldığı karede ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın milleti selamlarken çekilen fotoğrafı gösterildi.

Kaynak:halktv.com.tr