'Şampiyonlar ligi' masasına 5 kişi daha dahil oldu!

'Şampiyonlar ligi' masasına 5 kişi daha dahil oldu!
Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın yanı sıra fenomen Eylül Öztürk Özkan’ın da aralarında bulunduğu ve ‘Şampiyonlar ligi’ olarak adlandırılan fotoğraf karesine 5 ismin daha eklendiği ortaya çıktı. Savcılık, listeye yeni eklenen 5 kişi için MASAK raporu hazırlanmasını istedi. MASAK raporuna göre, anılan 5 kişi arasında ABD'de yaşayan Eylül Öztürk’ün eşi Barış Kenan Öztürk’ün de yer aldığı belirlendi.

Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın da aralarında olduğu 28 kişi hakkında davanın açılmasından sonra, ‘fenomen’ olarak anılan bir dizi kişiyi kapsayan ikinci bir soruşturmada da önemli gelişmelerin olduğu anlaşıldı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Polatlara yönelik operasyon düğmesine basılmasından sonra ortaya çıkan bir fotoğraf karesindeki 12 kişi için de soruşturma başlatıldı.

ampiii.jpg
'Şampiyonlar ligi' masasında Dilan ve Engin Polat da bulunuyordu.

‘Şampiyonlar ligi’ olarak anılan fotoğraf karesinde Dilan Polat ve Engin Polat dışında Eylül Öztürk Özkan, Feyzanur Başar, Kadir Yiğit, Merve Nur Korkut, Muhammed Oğuz Başar, Murat Yiğit, Nez Demirhan, Tolunap Topal, Yasemin Yiğit, Tuğba Demirhan, Yavuz Selim Korkut, İleyda Topal ve İlke Elagöz bulunuyordu.

baris-kenan-ozturk.jpg
Barış Kenan Öztürk.

BEŞ İSİM DAHA EKLENDİ

Bu kişilere yönelik soruşturma sürerken geçen 13 Mart’ta dosyaya önemli bir yazı geldi. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından savcılığa gönderilen yazıda, ‘Şampiyonlar ligi’ masasında yer almayan ancak ayrı çerçevede değerlendirilmeleri gereken 5 kişinin daha olduğu kaydedildi. Yazıda söz konusu 5 kişinin şunlar olduğu kaydedildi: “Barış Kenan Öztürk, Tuğba Bağ, eşi Ömer Bağ, Behzat Önel ile eşi Demet Kılıç Önel…"

tgba-bagg.jpg
Tuğba Bağ ve Ömer Bağ.

Mali Şube’den gelen yazı sonrası soruşturmayı yürüten savcılık 3 Nisan günü MASAK’a (Mali Suçları Araştırma Kurulu) yeni bir yazı yazdı. Savcılık yazısında anılan kişiler için de rapor hazırlanması talep edildi.

MASAK RAPORU SAVCILIK DOSYASINDA

Soruşturma dosyasına giren 34 sayfalık MASAK raporuna Halktv.com.tr ulaştı. Rapora göre mercek altına alınan şirketlerin KEÖ Prodüksiyon Ticaret, Fitalive Gıda Bitkisel Sağlık ve Bakım Ürünleri, Zerart Güzellik Kozmetik, Des Bitkisel Sağlık Ürünleri, Tuğba Bağ Reklam Pazarlama, Tuğbanur Güzellik Merkezi Kozmetik Sanayi olduğu anlaşıldı.

behzatttt.jpg
Demet Kılıç Önel ve Behzat Önel.

MENAJERİ İLE HEMŞİRE EŞİ DE RAPORDA

Soruşturmaya dahil edilen isimlerden Behzat Önel’in, Eylül Öztürk Özkan’ın menajeri olduğu anlaşıldı. Önel’in eşi Demet Kılıç Önel’in ise daha önce hemşire olarak çalıştığı kaydedildi. Önel hakkında, ‘resmi belgede sahtecilik’ suçlaması ise 2021 yılında ağır ceza mahkemesinde açılan bir davanın olduğu bilgisi MASAK raporunda yer aldı.

O MÜLKÜ BAŞKASINA DEVRETTİ

Şirketleri Sakarya’da bulunan Tuğba Bağ ve eşi Ömer Bağ’ı da kapsayan MASAK raporunda ikilinin hesaplarından sırası ile 900 bin TL ile 830 bin TL nakit para çekme işleminin olduğu belirtilerek bu işlem için ‘dikkat çekici’ yorumunda bulunuldu. Raporda, Tuğba Bağ’a ait olmasına rağmen Sakarya Serdivan’daki bir taşınmazın Ocak 2024’te üçüncü bir kişiye devredildiği kaydedildi.

merve-nurrrr.jpg
Merve Nur Korkut.

KORKUT VE BAĞ ORTAK

Masak raporunda, ‘şampiyonlar ligi’ masasında yer alan Merve Nur Korkut’un, Zerart Güzellik Kozmetik şirketinde Tuğba Bağ ile yüzde 50-50 ortak oldukları kaydedildi.

Kaynak:halktv.com.tr