Dilan Polat ve Sıla Doğu Kardeşlerin Cezaevi 'Çıkmazı'

Türkiye'nin konuştuğu sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve ablası Sıla Doğu'nun hangi cezaevine gideceği tartışma konusu oldu. Soruşturmayı yürüten Başsavcılık Polat kardeşleri Marmara Cezaevi'ne yollarken, konuya ilişkin Adalet Bakanlığı'nın bildirildiği öğrenildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca Engin Polat ve Dilan Polat'ın da aralarında olduğu şüpheliler hakkında "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet" suçlarından başlatılan soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında tutuklanan Dilan ve ablası Sıla Doğu'nun hangi cezaevinde kalmaları gerektiği konusu Başsavcılık ve Bakanlık arasında görüşmeye neden olduğu ortaya çıktı. Normalde Polat kardeşlerin Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nde kalması gerekirken Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı şüphelilerin Marmara Cezaevine götürülmesine karar verdi.

İKİNCİ GRUP BAŞKA CEZAEVİNE YÖNLENDİRİLDİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bu hamlesinin ise Bakırköy Başsavcılığı'nca Adalet Bakanlığı'na bildirildiği öğrenildi. İlerleyen günlerde ise Polat ailesi soruşturmasına yönelik bir grup daha tutuklandı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı bu kişilerin de Marmara Cezaevi'ne nakledilmesini istedi. Ancak bu kez bu talep yerine getirilmedi. Tutuklanan yeni isimler Maltepe ve çevre cezaevlerine nakledildi.

ÇİFT MARMARA CEZAEVİ'NDE

Öte yandan cezaevi yönetimi Dilan ve ablası Sıla Doğu'nun Marmara Cezaevinde kaldığı, başka bir cezaevine sevk edildiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Kaynak:halktv.com.tr