O İsim Dilan Polat ve Ekrem İmamoğlu'nun Ortak Noktası!

O İsim Dilan Polat ve Ekrem İmamoğlu'nun Ortak Noktası!
Kara para aklama suçlarından cezaevinde bulunan Dilan-Engin Polat çiftinin davasının eski savcısı Gökalp Kökçü'nün Erzurum'a sürgün edilmesinin ardından emeklilik dilekçesi vererek mesleği bıraktı. Polat Ailesi davasına yeni atanan savcının Ekrem İmamoğlu'nun 'Ahmak Davası'ndan tanındığı ortaya çıktı.

Kara para aklama suçlamalarıyla tutuklu bulunan Dilan-Engin Polat dahil üç büyük soruşturmayı yürütürken Erzurum’a sürgün edilen savcı Gökalp Kökçü’nün 2021’de evlendiği avukat İ.K’nin Adnan Oktar grubuyla bağlantısı olduğu ileri sürülmüştü. İddialarının ardından Gökalp Kökçü, emeklilik dilekçesini vermişti. HSK savcı Kökçü’nün emeklilik dilekçesini kabul etti.

Emekli olan savcının yerine ise 2020 yılından itibaren İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapmakta olan Ahmet Çolak olduğu öğrenildi.

Ancak Polat davasına bakan savcının ismini ilk kez duymuyoruz.

İMAMOĞLU'NUN AHMAK DAVASINA DA BAKMIŞTI

Polat davasına bakacak olan Savcı Ahmet Çolak'ın, baktığı davalardan biri de Türkiye'de gündemine oturan ve tarihinde hatırlanacak davalardan biri olan Ekrem İmamoğlu'nun 2 yıl 7 ay hapis cezası ve siyasi yasak aldığı davaydı.

İmamoğlu, 4 Kasım 2019 tarihinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sözlerinin ardından 'Dünyada, Avrupa’da, onların gözünde nereye düştüğümüz noktasında, olan biten şeylere baktığımızda, tam da 31 Mart’ta seçimi iptal edenler ahmaktır. Önce ona bir odaklansın.' ifadelerini kullanmıştı.

Davada görevli olan Savcı Ahmet Çolak ise Ekrem İmamoğlu'nun bu sözlerinin ardından “Ahmak Davası”nın iddianamesini hazırlamıştı.

Etiketler :