Dikkat Nefesiniz Kesilebilir! Beklenen Feci Şekilde, Hafta Sonu Bir Anda Vuracak!

Dikkat Nefesiniz Kesilebilir! Beklenen Feci Şekilde, Hafta Sonu Bir Anda Vuracak!
Sokakta, toplu taşımada, ofiste... Şu son günlerde kiminin tişörtle gezdiğini kiminin ise kalın ceketle gezdiğine herkes şahit olmuştur. Bir sıcak bir soğuk havalar ne giyeceğimize dair kafalarımızı karıştırırken meteorolojinin gelecek 5 günlük tahmini tişörtle bile terleyeceğimizi gösteriyor. Yaz bekleyenlere müjde! hafta sonundan itibaren sıcaklıklar 40 dereceye ulaşacak.

Bir sıcak bir soğuk seyreden hava sıcaklıkları ne giyeceğimiz konusunda kafalarımızı karıştırıyor. Üzerimize ceket almadan çıktığımız takdirde üşüten bu havalar yerini Afrika sıcaklıklarına bırakacak.

sicak1.jpg

"HOŞ GELDİN AFRİKA"

Hava Forum, Twitter hesabından (X) Afrika sıcaklıklarının Türkiye'ye giriş yaptığını paylaştı. Hava Forum'dan yapılan paylaşımda "Afrika, yurdumuza giriş yaptı. Hafta sonu 70 şehir 30'lu değerlere çıkacak. Terleme dönemi başlıyor. Hoş geldin Afrika..." denildi.

BAZI KENTLERDE 40 DERECEYİ BULACAK

Meteorolojinin önümüzdeki 5 günlük tahmini ise bu paylaşımı doğrular nitelikte. Bugün Marmara ve Ege bölgesinin bir bölümü harici ülke geneli sağanak yağış altında. Ancak 1 Haziran Cumartesi gününden itibaren bu durum değişiyor.

Meteorolojinin hava tahmin haritasına göre sıcaklık cumartesi gününden beri bazı kentlerde 40 dereceye ulaşacak.

İşte Meteorolojinin tahmin haritası:

cumartesi.png

pazar.png

pazartesi.png

İlgili Haberler