Dikkat Meteoroloji Uyardı! Çarşambadan Sonra Kar Yağışı Geliyor

Dikkat Meteoroloji Uyardı! Çarşambadan Sonra Kar Yağışı Geliyor
Yurt genelinde çarşamba günü yeni bir yağışlı havanın etkili olacağı ve bu yağışların perşembe ve cuma günleri İç Anadolu, İç Ege, Karadeniz'in iç kesimleri ve Akdeniz'in yüksek kesimlerinde kar şeklinde görüleceği bildirildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Uzmanı Abdullah Macit, yurt genelinde hava sıcaklıklarının çarşambaya kadar mevsim normallerinde seyredeceğini, ancak çarşamba gününden itibaren mevsim normallerinin altına düşeceğini belirtti.

6207464845d2a0c0140db0b4.webp

'KUVVETLİ KAR YAĞIŞI'

Yarın, doğu kesimlerde yağışların beklendiğini ve Şırnak, Hakkari, Bitlis ve Van çevrelerinde yağışların kuvvetli kar şeklinde olabileceğini ifade eden Macit, çığ tehlikesine karşı uyarıda bulundu.

660x310-son-dakika-meteorolojiden-kar-yagisi-uyarisi-geldi-sicakliklar-10-derece-dusuyor-hangi-illere-kar-yagacak-10-kasim-hava-durumu-istanbul-ankara-izmir-1636516264670.webp

Çarşamba günü yeni bir yağışlı havanın etkisine girileceğini belirten Macit, yağmur şeklinde başlayacak yağışların perşembe ve cuma günleri İç Anadolu, İç Ege, Karadeniz'in iç kesimleri ve Akdeniz'in yüksek kesimlerinde kar şeklinde görüleceğini aktardı. Yağışların cumartesi günü doğu kesimlerde devam edeceğini ve pazar günü ise sıcaklıkların mevsim normallerine döneceğini söyledi.

660x310-meteorolojiden-son-dakika-hava-durumu-aciklamasi-yogun-kar-yagisi-uyarisi-geldi-30-ocak-2021-hava-durumu-1611983295329.webp

İç Anadolu Bölgesi'nin tamamında kar yağışı beklendiğini vurgulayan Macit, vatandaşların bahar havasına aldanmamaları gerektiğini, bu hafta boyunca soğuk hava etkisinin devam edeceğini belirtti.

istanbulda-kar-yagacak-mi-dikkat-ceken-aciklama-d6fnnljk-1024x576.jpg

İSTANBUL ANKARA İZMİR'DE HAVA DURUMU

Ankara'da yarın yağış beklentisi olmadığını ancak çarşamba günü akşam saatlerinden itibaren kar yağışının etkili olacağını bildiren Macit, İstanbul ve İzmir'de ise hafta boyunca yağışların sağanak şeklinde olacağını ve 3 büyükşehirde sıcaklıkların 4-5 derece düşeceğini ifade etti.

Kaynak:AA

Etiketler :