Devletin Kanalı TRT’den Zamanlaması Manidar Dizi! Konstantiniyye Mutlaka Fethedilecektir...

Devletin Kanalı TRT’den Zamanlaması Manidar Dizi! Konstantiniyye Mutlaka Fethedilecektir...
Erdoğan yerel seçimler için bütün imkanlarını "Sevdam" olarak tanımladığı İstanbul'u yeniden kazanmak için seferber etti. Devletin kanalı TRT ise İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmet'in hayatını anlatan bir dizi için kolları sıvadı. Dizinin yapımcısı ise ilginç bir isim...

Türkiye’nin kamu yayıncılığı yapmakla görevli kurumu TRT’den AKP’nin “Yeniden İstanbul, Yeniden AK Parti” sloganıyla uyumlu bir hamle geldi. İstanbul’un fethini konu alan dizi yakında yayınlanacak.

fatih-sultan-mehmet1.jpg

TRT’nin 13 bölümlük ‘Fatih Sultan Mehmet’ dizisini Mustafa Kemal Atatrürk’ü ölüm yıl dönümünde hedef alan iş insanı ve AKP MYK üyesi Eyüp Gökhan Özekin’e verdi.

fatih-sultan-mehmet.jpg

Öztekin, 10 Kasım 2013'te yandaş Akit Gazetesi’ne verdiği ilanda Mustafa Kemal Atatürk’ü hedef alarak ‘Olmasaydı da olurduk’ demişti.

TRT'den yapılan açıklamaya göre, ilk tanıtımı yapılan dizi, Osmanlı tarihinin önemli hükümdarlarından Fatih Sultan Mehmed'in hayatını ele alacak.

eyup-gokhan-ozekin.jpg

Dizinin yurt dışı çekimleri İran'da Nour Cinema City Platosu'nda yapıldı. Hollywood tasarımcıları tarafından inşa edilen ve İranlı yönetmen Mejid Mejidi'nin Hz. Muhammed'in hayatını beyaz perdeye aktardığı plato, "Mehmed: Fetihler Sultanı" dizisi için özel olarak yeniden tasarlandı.

Dizinin oyuncu kadrosunda ayrıca Serkan Çayoğlu, Selim Bayraktar, Fikret Kuşkan, Tuba Ünsal, Sinan Albayrak, Kenan Çoban, Bülent Alkış, Savaş Özdemir, Esila Umut, Ali Nuri Türkoğlu gibi ünlü isimlerin bulunduğu "Mehmed: Fetihler Sultanı" dizisi yakında TRT 1 ekranlarında izleyiciyle buluşacak.

Etiketler :