Depremzede Kiracıya Yüzde 100 Zam Yapan Ev Sahibi Pes Dedirtti!

Depremzede Kiracıya Yüzde 100 Zam Yapan Ev Sahibi Pes Dedirtti!
Osmaniye'de Ayşe Koca, kiracısı olduğu eve yüzde yüz zam yapılmasına tepki gösterdi. Ev temizliği yaparak sağlayan Koca, "Ev sahibim annem gelecek diye bana çık diyor. Kiram bin 500'den yüzde yüz zam yapıldı." dedi.

Osmaniye Fakıuşağı Mahallesi’nde oturan ve geçimini ev temizliği yaparak sağlayan Ayşe Koca,depremde hasar görmüş kiralık bir evde oturuyor.

KİRASINA YÜZDE YÜZ ZAM YAPILDI

Ev sahibinin kiraya yüzde yüz zam yapması üzerine açıklamalarda bulunan Koca ev temizliği yaparak geçimini sağladığını belirtti. Kendisine yardım edilmesi için ilgilere seslenen Koca, şöyle konuştu:

" Ben eşimden ayrıyım. Altı senedir buradayım. Ev temizliği yaparak geçimimi sağlıyorum. Olursa gidiyorum olmazsa evdeyim. Evim bu halde. Ev sahibim annem gelecek diye bana çık diyor. Kirada yüzde 100 artış yaptı. Kiralar pahalı ben bu durumda ne yapacağım. Kiram bin 500'den yüzden aylık 3 bin lira oldu. Geçim şartları çok zor. Ev sahibim ısrarla çık diyor. Bu rağmen böyle durumdayken bile ben buraya razıyım. Ama ev sahibim beni çıkartmaya çalışıyor. Beni avukata vereceğini söylüyor.

YARDIM BEKLİYOR

Eskiden kirada yüzde 25 artış vardı ama yeni sistemde yüzde 65 artış oldu. Burası depremzede bölgesi. Benim maddi durumum yok. Osmaniye'de evlerin durumu pahalı olduğu için benimde maddi durumum olmadığı için ilgililerden yardım bekliyorum."