Depremzede Çocuklar Datça'da Denizle Buluştu

Depremzede Çocuklar Datça'da Denizle Buluştu
Depremzede çocuklar 'Bir Deniz, Bin Çocuk' projesi kapsamında, Elazığ'dan Muğla'nın Datça ilçesine gelerek denizle buluşmanın keyfini doyasıya yaşadılar.

Proje kapsamında, toplamda 1000 çocuğun denizle buluşturulması hedefleniyor. 2020 ve 2023 depremlerini yaşayan Elazığ'dan gelen 40 depremzede çocuk, ilk kez denizle buluşmanın keyfini Datça'da çıkardı. Valilik, Datça Kaymakamlığı, hayırsever iş insanları ve vatandaşların desteğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında çocuklar, 1 hafta boyunca Datça'da vakit geçirdi.

54950.jpg

Çocuklara, cankurtaranlar ve gönüllü eğitmenler eşliğinde yüzme eğitimi verilirken, sörf ve resim eğitimi de sunuldu.

54950-1.jpg

TEKNE TURU DÜZENLENDİ

Ayrıca, arkeologlar eşliğinde tarihi Knidos Antik Kenti gezisi ve tekne turları düzenlendi. Datça Kaymakamı Murat Atıcı, Elazığ'dan gelen öğrenci kafilesini ziyaret etti ve projenin amacıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

54950-5.jpg

Atıcı, "Deprem bölgesinden 4 ilimizden öğrencilerimiz geldi, ilk etapta Elazığ, haftaya Malatya, daha sonra diğer illerimizden 40'ar öğrencimiz gelecek.

54950-2.jpg​​​​​​​

Rehber hocalarının eşliğinde hem yüzmeyi öğrenecekler hem de Knidos Antik Kenti'ni ve diğer antik kentlerimizi, koylarımızı görecekler. Akdeniz ile Ege'nin birleşim yeri olan Datça'da tekne turu yapacaklar ve hem Akdeniz'in hem de Ege'nin tadını çıkaracaklar" dedi.

54950-7.jpg

Projeye katılan çocuklar, ilk kez denizle buluşmanın mutluluğunu yaşayarak projenin önemini vurguladılar.

Kaynak:DHA