Deniz Gezmiş'in avukatı Erşen Sansal hayatını kaybetti

Deniz Gezmiş'in avukatı Erşen Sansal hayatını kaybetti
Ankara Bahçevlievler'de katledilen 7 TİP'li gencin avukatlığı dahil darbe yargılamalarından, Denizlerin savunmalarına kadar birçok davada adalet mücadelesi veren avukat Erşen Sansal yaşamını yitirdi.

Ankara Bahçevlievler'de katledilen 7 TİP'li gencin avukatlığı dahil darbe yargılamalarından, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının savunmalarına kadar birçok davada adalet mücadelesi veren Avukat Erşen Sansal yaşamını yitirdi.

Haberi, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi İlhan Taşcı, sosyal medya hesabından duyurdu.

Taşcı, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Ankara Bahçevlievler'de katledilen 7 TİP'li gencin davası da dahil olmak üzere pek çok davada adalet mücadelesi veren Avukat Erşen Sansal'ı kaybetmenin derin üzüntüsü… Direncin, inancın ve kararlılığın anıtıydı. Sevenlerinin başı sağ olsun…" ifadelerini kullandı.

TKP: Kaybetmenin acısını yaşıyoruz

Sansal'ın ölüm haberinin ardından Türkiye Komünist Partisi'nden (TKP) bir açıklama geldi.

Açıklamada, "Halit Çelenk Hukuk Ödülleri Seçici Kurul üyelerinden, Ankara Barosu avukatlarından Ersen Sansal'ı kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Anısı önünde saygıyla..." sözlerine yer verildi.

Sansal'ın cenazesi, 27 Nisan 2022 Çarşamba günü Kocatepe Camii'nde kılınacak ikindi namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'na defnedilecek.

'Saflarında yer aldığınız onurlu bir mücadelenin'

Sansal, 7 TİP'li gencin katledilişlerinin 34. yıldönümü dolayısıyla yapılan törende, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Sevgili arkadaşlarımız Salih Gevenci, Latif Can, Faruk Ersan, Efraim Ezgin, Hürcan Gürses, Osman Nuri Uzunlar ve Serdar Alten!

Kısa fakat onurlu yaşamınız, saflarında yer aldığınız onurlu bir mücadelenin bütününü oluşturan çerçevenin içinde belleklerimizdedir. Tarih sizinle birlikte gelecek kuşaklara yarınların aydınlık sayfalarını da açacaktır. O zaman sizleri anma görevini başka insanlar devralmış olacaktır. Sizlerin anılarından yayılan esinlerin gelecek kuşaklara da ışık tutacağını biliyoruz, inanıyoruz.”