Demirtaş'tan mahkeme heyetine: Bahçeli ve Soylu'nun bu davayla alakası yok diyebilir misiniz?

Demirtaş'tan mahkeme heyetine: Bahçeli ve Soylu'nun bu davayla alakası yok diyebilir misiniz?
HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kobani Davası'nın 11'nci duruşmasında "Süleyman Soylu ve Devlet Bahçeli'nin bu davayla alakası yok diyebilir misiniz?" dedi.

HDP eski Eş Genel Başkanları, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de aralarında bulunduğu 22’si tutuklu 108 ismin yargılandığı Kobani Davası’nın 11’inci duruşması altıncı gününde Sincan Cezaevi Kampüsü Duruşma Salonu’nda görüldü.

Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen duruşmaya HDP’li milletvekilleri Hüda Kaya, Necdet İpekyüz, Kemal Peköz, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, HDP Ankara il ve ilçe örgütü yöneticileri ile çok sayıda avukat katıldı. Sincan Cezaevinde tutulan siyasetçiler duruşma salonunda hazır bulunurken, farklı cezaevlerinde olanlar duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı.

Gazete Duvar'ın aktardığına göre, Duruşmada konuşan Selahattin Demirtaş şunları söyledi:

"MHP Genel Başkan Yardımcısının iddianameye dair bilgileri sızdırması tesadüf değil. Yetmedi Soylu, bizi suçlu ilan eden bir video yayınladı. Bahtiyar Çolak gerçekten Soylu ve Bahçeli himayesinde bu örgütü kurmuşsa bu davayla alakası yok diyebilir misiniz? Bu mümkün mü? Bu delili bizden önce sizin toplamanız lazım. Mahkeme başkanı arkadaşınız, meslektaşınız olduğu için mi koruyorsunuz? Bu mahkeme başkanıyla 9 ay çalıştınız, başkalarından talimat almadan sizi yönlendirmediğini nereden biliyorsunuz? Asıl konuşulması gereken bu. Bahtiyar Çolak’ın masumiyet karinesine saygımız var bu dosyaya tanık olarak çağrılması gerekir. “Süleyman Soylu ve Bahçeli ile ilişkin nedir? Talimat aldın mı?" sorularını sormak istiyoruz."