Selahattin Demirtaş'ın babası Tahir Demirtaş vefat etti! Demirtaş Cenaze İçin İzin Çıkmayınca Babasına Bu Sözlerle Veda Etti

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş yaşamını yitirdi. 7 yıla yakın bir süredir Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan Demirtaş'ın avukatı Mahsuni Karaman, Halktv.com.tr'ye yaptığı açıklamada, müvekkilinin babasının cenazesine katılmayacağını bildirdi. DEM Parti de, Demirtaş'ın yazdığı mesajı paylaştı.

Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Salahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş yaşamını yitirdi.

DEMİRTAŞ, CENAZE TÖRENİNE KATILMAMA KARARI ALDI
Demirtaş'ın avukatı Mahsuni Karaman, Halktv.com.tr'nin sorusu üzerine yaptığı açıklamada "Kendisi ile görüştük. Cenazeye katılmayacağını bildirdi. Dolayısı ile cezaevi idaresine de bu yönde bir başvurumuz yok. Sayın Demirtaş, bu yönde bir talebinin olmayacağını kaydetti" dedi.

DEMİRTAŞ, BABASINA BU SÖZLERLE VEDA ETTİ
DEM Parti ise, Demirtaş'ın el yazısı ile yazdığı kısa mektubunu paylaştı. Demirtaş, mektubunda şu ifadeleri kullandı: "Merak etme baba, yüreğimiz bu hücreden büyüktür. Hakkını helal et, nasırlı emekçi ellerinden bin defa öpüyorum. Mekanın cennet olsun.

Taziyelerini ileten, acımızı paylaşan herkese teşekkür ve selamlarımı iletiyorum."

gcrikbpwaaailig-1.jpg
DEM Parti, Demirtaş'ın mektubunu paylaştı.

da8668a3-0254-401c-a6ae-ad87b5f06c2f.jpg

BABA DEMİRTAŞ'IN CENAZESİ TOPRAĞA VERİLDİ
Tahir Demirtaş’ın cenazesi bugün saat 16.00 sularında Mardin Kapı Mezarlığı'nda defnedildi. Baba Demirtaş'ın taziyesi ise Liceliler Yasevi'nde yapılacak.

690x390cc-dyb-09-04-15-demirtas-aile-ziyaret8-anne-ve-babasi1.jpg

Tahir Demirtaş, Mayıs seçimleri öncesi kalp krizi geçirmişti, tedavisi devam eden Demirtaş’ın Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan oğlu Selahattin Demirtaş, ameliyat sonrası Adalet Bakanlığı tarafından özel bir jetle Diyarbakır'a getirilmişti.

Demirtaş, ziyaretin ardından yine özel bir jetle Edirne Cezaevi’ne nakledilmişti.

gcqjjrtwcaa80m6.jpg
Demirtaş ailesi, bir süre önce de ziyaret için cezaevine gittikleri sırada trafik kazası geçirmişt. Baba Tahir Demirtaş'ın da vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar oluşmuştu.
dha-c6ff66a517535c126db270fd039b8b2a-4.jpg

DEM PARTİ'DEN TAZİYE MESAJI
Tahir Demirtaş'ın vefatına ilişkin yazılı bir açıklama yapan DEM Parti ise, cenaze programının kısa süre içinde açıklanacağı kaydedildi. Açıklamada "Rehin tutulan HDP önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş bu sabah hayatını kaybetmiştir. Acımız büyük, sevgili Selahattin Demirtaş’ın, Demirtaş ailesinin ve partililerimizin, halkımızın başı sağolsun.

Ömrünü mücadelede geçiren evlatlar yetiştiren Tahir Demirtaş’ın mekanı cennet olsun. Demokratik siyaset yürütenlere bu acıları yaşatanlar, son anlarında sevdiklerinin yanında olmalarını engelleyen bu zulüm düzeni yarattığı bu öfkede boğulacaktır.

Eş Genel Başkanlarımız, partimiz bütün birimleriyle cenazeye katılacaktır. Cenaze programı netleştiğinde kamuoyuna gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır" denildi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN TAZİYE MESAJI
CHP eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demirtaş'a taziyede bulundu. Kılıçdaroğlu X (Twitter) hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Sayın Selahattin Demirtaş'ın vefat eden babası Tahir Demirtaş'a Allah'tan rahmet diliyor, Demirtaş ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileklerimi iletiyorum."

dha-c6ff66a517535c126db270fd039b8b2a-1.jpg

Kaynak:DHA

Etiketler :