Demirtaş ile görüşen milliyetçi Çakıroğlu: 'Türkiye'yi hangimiz seviyor?' diye sorguladım

Milliyetçi görüşleriyle bilinen avukat Gürkan Çakıroğlu, tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaretinin ayrıntılarını anlattı. Çakıroğlu, "Türk bayrağına olan sevgimi uzun olarak anlattım ama oradan çıkarken bana 'Türkiye'yi ve bu halkı hangimiz daha çok seviyor acaba?' diye sorgulattı. Çok farklı bir kişiyle daha derinlemesine tanışmış oldum" dedi.

Halk TV'de Can Coşkun'un sunduğu Haber Masası programına, tutuklu olan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüşen avukat Gürkan Çakıroğlu konuk oldu.

Selahattin Demirtaş ile görüşmesinin detaylarını anlatan avukat Gürkan Çakıroğlu şöyle konuştu:

'Kaşlarım çatılarak baktığım birisiydi Selahattin Demirtaş'

"Bu görüşme benim için çok ilginçti. Bundan birkaç yıl önce ekranda gördüğümde kaşlarım çatılarak baktığım birisiydi Selahattin Demirtaş, muhafazakar ve Türk milliyetçisi bir aileden gelen birisi olduğumdan kaynaklı. Zaman içerisinde söz söylemekten çok dinleyen birisi olmaya başlayınca, işlerin çok farklı olduğunu anlıyorsunuz.

'Demirtaş, bana 'Türkiye'yi hangimiz daha çok seviyor?' diye sorgulattı'

Kendisiyle tanışmamıştım, kendisi beni Halk TV ekranlarından izlemiş. Çeşitli aydın ve gazetecilere gönderdiği mektuptan bana da geldi. Ben de buna cevap vermiştim Gazete Duvar'da oradan bir hukukumuz olmuştu. Gittiğimde, ilk olarak dinlemek istediğinde ben ona Türk bayrağına olan sevgimi uzun olarak anlattım ama oradan çıkarken bana 'Türkiye'yi ve bu halkı hangimiz daha çok seviyor acaba?' diye sorgulattı. Çok farklı bir kişiyle daha derinlemesine tanışmış oldum.

''Türkiye' dedi başka bir şey demedi'

Kendisinin bütün hayalleri geleceğe dair hep Türkiye. 'Türkiye' dedi başka bir şey demedi. Sadece Kürtleri baz alan bir dil hiç kullanmadı. Öyle bir hedefi olmadığını da ben gördüm. Kürt meselesinin özünde bir demokrasi meselesi olduğunu, demokrasiye ulaşabilmemiz için önümüzdeki en büyük kayanın Kürt meselesi olduğunu çünkü eşitlik, adalet, özgürlük ve demokrasi diyoruz. 'Eşitlikle en çok derdi olan kim? Adaletsizlikle en çok yargılanan kim? Özgürlükleri en çok gasp edilen ve zindana atılan kim? Hatta yaşam hakkı en çok ellerinden alınanlar kimler?' sadece bu soruları sorduğumuzda, alacağımız cevaplar bizi tek bir adrese götürüyor.

''Meclis kesinlikle tek ve en doğru adres' diyor'

Demirtaş, Kemal Bey ve Meral Hanımın çıkışlarını anlamlı ve kıymetli buluyor. BU çıkışların Türkiye'nin önünü açacağını düşünüyor. Kendisinin de HDP'nin de bunun altında kalmayacağını ve demokrasiye olan inancından kaynaklı hareketler ve hamleler yapacağını düşünüyor. Ve adresin de kesinlikle altını çizerek, 'Meclis kesinlikle tek ve en doğru adres' diyor."