DEM Parti'den HÜDA PAR il Başkanına suç duyurusu

DEM Parti'den HÜDA PAR il Başkanına suç duyurusu
DEM Parti, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Zeynul Abidin Gülsever ve Zafer Yapı Şirketler Grubu Başkanı Sabır Toktaş hakkında suç duyurusunda bulundu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM), Diyarbakır’da kafe ve parklardaki etkinliklere saldırıları desteklediği ve asılsız açıklamalarla partilerini hedef aldığını belirttikleri HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Zeynul Abidin Gülsever ile Zafer Yapı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sabır Toktaş hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Başvuruda, şüphelilerin Türk Ceza Kanunu’nun 114. maddesi kapsamında “Siyasi Hakların Kullanılmasının Engellenmesi” suçlarını işledikleri belirtilerek, etkin ve etkili bir soruşturma yürütülmesi talep edildi.

DEM Parti Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, avukatlar tarafından yapılan başvuruda, “Dezenformasyon içerikli paylaşımlarla kentte yaşanan saldırıların övülmesi ve sahiplenilmesini, kendileriyle benzer yaşam biçimine sahip olmayan kent halkına yönelik kin ve düşmanlık örgütlenmesini, halkın bir kesiminin diğer kesimlere karşı hınç ve intikam duygularıyla tahrik edilmesini teşvik eden kamu barışını bozmaya atfedilen eylemler ile müvekkil parti ve milletvekillerinin hedef alınması yönüyle TCK m. 114 ‘Siyasi Hakların Kullanılmasının Engellenmesi’ suçlarını gerçekleştiren şüpheliler hakkında etkin ve etkili soruşturma yürütülmelidir” denildiği aktarıldı.

Kaynak:halktv.com.tr