Davutoğlu'ndan iktidara: Bunlar elmayla karpuzu aynı sepette tartıyor

Davutoğlu'ndan iktidara: Bunlar elmayla karpuzu aynı sepette tartıyor
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin gündeme dair görüş ve önerilerini paylaştı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, dünyada gemi üretimi ve taşımacılığının son 15 yılda düştüğünü belirtirken, ''Milleti Kanal İstanbul’dan gemi geçişiyle uçuracağını iddia eden, 84 milyonun geleceğini ipotek altına alırken, gemi garantisiyle birilerini zengin edecek bu kafanın aklının ranttan başka bir işe çalışmadığı açık değil midir?'' diye konuştu. 

CHP'nin başlattığı ''128 milyar dolar nerede?'' kampanyasına dair de konuşan Davutoğlu, iktidarın Amerikan doları ile Türk lirasını karşılaştırmasına dikkat çekerek, ''Elma ile karpuzu aynı sepette tartıyor!  Sözde 128 milyar doların nereye gittiğini açıklarken, salgında destek olarak verildiğini iddia ettikleri 60 milyar lirayı bunun karşısına koyuyor; bu miktarın takriben sadece 7,5 milyar dolar olduğunu gizliyor'' dedi.

128 milyar doların akıbetinin iktidar tarafından farklı yorumlara neden olduğunu söyleyen Davutoğlu, ''Biri '128 milyar dolar salgında kullanıldı' der, öbürü 'altın-döviz olarak evlerde olduğundan' dem vurur. Bir diğeri 'satmadık' derken, öbürü çıkıp 'likidite sağladık' der. Hele biri var ki 128 Milyarı Türk Lirası zannedip twit atar, ardından tweetini silip kaçar. Bunlar, 2019-2021 arası verileri perdelemeye çalışırken, onu da yüzlerine gözlerine bulaştırıyorlar'' diye konuştu.