Davutoğlu: Adalet Bakanlığı Yusuf için kamuoyundan yükselen vicdani çağrılara kulak vermeli

Davutoğlu: Adalet Bakanlığı Yusuf için kamuoyundan yükselen vicdani çağrılara kulak vermeli
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Ewing Sarkom hastalığına yakalanan ve annesi cezaevinde olan 6 yaşındaki Yusuf Kerim Sayın için paylaşım yaptı.

Bir çeşit kanser olan Ewing Sarkom hastalığına yakalanan 6 yaşındaki Yusuf Kerim Sayın’ın annesi Gülten Sayın hakkında, "Fettullahçı Terör Örgütü"ne üye olduğu gerekçesiyle 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Sayın sözkonusu kararın ardından cezaevine girdi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da doktorların yaşama şansının düşük olduğunu söylediği Yusuf Kerim Sayın’ın annesiyle günlerini geçirmesi için çağrıda bulundu.

Davutoğlu paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Adalet Bakanlığı kamuoyundan yükselen vicdani çağrılara kulak vermeli.

6 yaşındaki kanser hastası Yusuf'un kaderi de 2020 yılında babasını göremeden gözlerini bu dünyaya yuman Ahmet Ataç gibi olmamalı.

Yusuf'un belki de bu son günlerini annesiyle birlikte geçirmesi sağlanmalı!"

Siyasilerden ve sanatçılardan destek

Şarkıcı Haluk Levent ve HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Yusuf'un annesiyle bir araya gelmesi için diğer siyasilerden destek çağrısında bulunmuş, Yusuf'un dün "ziyaret hakkı" kapsamında annesiyle kısa bir süreliğine de olsa görüşmesine ön ayak olmuştu.

Yusuf’a daha önce de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu destek sözü vermişti. Yusuf Kerim Sayın ile bir araya gelen Kaftancıoğlu, Yusuf'un sağlık durumuyla ilgili doktorlardan bilgi aldı.

Ziyaret sırasında Kılıçdaroğlu da Yusuf Kerim’le telefon görüşmesi yaptı. Kanser hastası Yusuf’a, "annesine kavuşması için ellerinden geleni yapacaklarının" sözünü veren Kılıçdaroğlu, Yusuf'a acil şifalar dileyerek yeni yılını kutladı.