Dalaman'da orman yangını! "Yangın çok geniş bir alanda"

Muğla'nın Dalaman ilçesinde çıkan orman yangını rüzgarın etkisiyle büyüdü. Dalaman Belediye Başkanı Sezer Durmuş, "Çok acil hava desteğine ihtiyacımız var. Yoksa daha da büyüyecek. Çok şiddetli rüzgar var. Bu rüzgarda yangının durma şansı yok. Çok acil desteğe ihtiyacımız var" sözletriyle yardım çağrsında bulundu.

Muğla'nın Dalaman ilçesinde orman yangın çıktı. Yangın, rüzgarın etkisiyle büyüyerek geniş bir alana yayıldı.

dalaman-yangin.jpg

Yangın sonucu bazı evler hasar alırken, itfaiye ekiplerinin karadan müdahalesi devam ediyor. Yangına ilişkin açıklamalarda bulunan Dalaman Belediye Başkanı Sezer Durmuş, acil yardım çağrısında bulundu.

dalaman.jpg

"ÇOK ACİL HAVA DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR"

Başkan Durmuş, "Yangın Taşbaşı'nın alt kısmında başlamıştı. Çok büyük bir yangın var. Yakınlarda olan vatandaşlarımızdan ricamız acilen su tankerleri ile üstteki yoldan gelmelerini rica ediyorum. Su tankerine ihtiyacımız var acilen. Büyükşehir belediyemiz ve Orman Müdürlüğümüzün ekipleri müdahale ediyor ama yetersiz kalıyoruz. Çok acil hava desteğine ihtiyacımız var. Yoksa daha büyüyecek. Çok şiddetli rüzgar var. Bu rüzgarda yangının durma şansı yok. Çok acil desteğe ihtiyacımız var" açıklamasında bulundu.

mugla-yangin.jpg

yangin.jpg

VALİ AKBIYIK: YANGIN, ÇOK GENİŞ BİR ALANDA

Muğla Valisi İdris Akbıyık, kentte devam eden orman yangınını kontrol altına almaya çalıştıklarını söyledi.

Dalaman ilçesindeki orman yangınına müdahale çalışmalarını yerinde takip eden Akbıyık, AA muhabirine, bölgede bugün dördüncü yangının çıktığını bildirdi.

Yangınların Kavaklıdere, Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman'da çıktığını ifade eden Akbıyık, "En büyük yangın burası. Tüm ekiplerimiz burada. Orman Bölge Müdürlüğümüzün kara araçları, itfaiye, arazöz, iş makineleri Büyükşehir Belediyemizin, tüm civar belediyelerimiz, AFAD kriz merkezimiz toplandı, başında bir vali yardımcımız var." dedi.

Akbıyık, emniyet ve jandarmanın arazöz ve itfaiyelerinin de bölgede olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Yangını kontrol altına almaya çalışıyoruz. Yangın, çok geniş bir alanda. Yüksek bir rüzgar var. Bu da maalesef mücadeleyi zorlaştırıyor. Şu ana kadar iki hanede 11 vatandaşımızı tahliye ettik. Eski bir, iki yanan yapı var. Allah'a şükür, can güvenliğiyle ilgili şimdilik bir sıkıntı yok. Her türlü tedbiri almaya çalışıyoruz. Taşbaşı Mahallesi'nde diğer haneleri de tahliye edebiliriz. Yangının durumuna göre hareket edeceğiz."

Kaynak:ANKA-AA