Dağ keçilerini avlamak için hazırlanan ihaleye tepki yağdı

Dağ keçilerini avlamak için hazırlanan ihaleye tepki yağdı
Tarım ve Orman Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü tarafından Tunceli'de kutsal sayılan dağkeçilerinin avlanması için açtığı ihaleye tepki yağdı.

Çengel boynuzlu dağkeçileri ve Bezuvarların neslinin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğunu anımsatanlar, bu türlerin kesin olarak koruma altına alınması gerektiğini hatırlattı.

BirGün'den Yaren Çolak'ın haberine göre; Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, ihale kararına “Bir canlının bir insanın hayatı ihaleye çıkarılabilir mi? Bunun karşısında duracağız” diyerek tepki gösterdi. “Yaban yaşamı hayatımızın soluk borusu, nefesidir, akciğeridir” diyen Maçoğlu şöyle konuştu: “Bu konuyla ilgili konuşmak bile şaka gibi. Bu canlıların hayatlarını ihaleye çıkarmak yasalarla tarif edilemez. Dağ keçilerinin avlanmasının ihaleye açılması kesinlikle suçtur bunu tartışmak bile çok yanlış. Bu coğrafyadaki canları sonlandırmak hangi yasanın gereği olabilir? Ya da hangi birimin spor niyetine zevki ve keyfine sunulabilir?”

Şehre gelecek avcıların karşısında olacaklarının söyleyen Maçoğlu, “Bu süreçte kim gelirse gelsin şehre girdiği andan itibaren karşılarında duracağız. Bir düşünelim bir insanın veya bir canın yaşamını ihaleyle alıp vurmak istiyorsunuz böyle bir şey olamaz bu çok canice bir durum” dedi.
 

Etiketler :