Cumartesi Annelerinin, 1004. Haftasında Mehmet Zeki Doğan’ın Akıbeti Soruldu

Cumartesi Annelerinin, 1004. Haftasında Mehmet Zeki Doğan’ın Akıbeti Soruldu
Cumartesi Anneleri, 1004. haftada kayıp yakınlarının akıbetini sormaya devam ediyor. Bu hafta özel harekat polislerinin okulu basması ve panzere bindirerek götürdüğü Mehmet Zeki Doğan'ın akıbetini sordu.

Cumartesi Anneleri, kayıp yakınlarının akıbetini öğrenmek ve faillerin yargılanmasını talep etmek amacıyla 1004. haftada Galatasaray Meydanı'nda toplandı. Bu haftaki eylemlerinde, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 1994 yılında gözaltına alındıktan sonra kaybedilen Mehmet Zeki Doğan'ın akıbetini sorguladılar.

Basın açıklamasını okuyan, gözaltında işkenceyle katledilen Hasan Ocak’ın kardeşi Aysel Ocak , demokratik taleplerin dile getirilmesinin engellenmesine ve Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanmamasına tepki gösterdi.

BirGün'de yer alan habere göre, Mehmet Zeki Doğan'ın kaybedilişini anlatan Ocak, Doğan'ın Çukurca Lisesi'nde kamu görevlisi olarak çalıştığı sırada özel harekat polislerinin okulu bastığını ve Doğan'ı bir panzere bindirerek götürdüklerini belirtti.

"ADALET İSTEMEKTEN VAZGEÇMEYECEĞİZ"

Ocak basın açıklamasında, "Ailesi resmi makamlara başvurarak aldığı izin belgesiyle bölgede arama faaliyetine başladı. Çukurca halkının da katılımı ile gerçekleşen kapsamlı bir arama faaliyeti yürütüldü. Tanık beyanlarından yola çıkarak yapılan arama sonucu Çukurca’ya 5 km mesafede boşaltılmış olan Narlı Köyü civarındaki Zap Suyu kenarında Mehmet Zeki Doğan’ın ayakkabıları ve ceketi bulundu. Giysilerin olduğu yerde kan izleri de vardı. Ancak aramalar sonuçsuz kaldı, Mehmet Zeki Doğan’a ulaşılamadı" dedi.

Açıklama, "Kaç yıl geçerse geçsin Mehmet Zeki Doğan için, tüm kayıplarımız için adalet istemekten; devletin evrensel hukuk normları içinde hareket etmek zorunda olduğunu hatırlatmaktan adalet istemekten" sözleriyle sona erdi.

Doğan’ın ailesi tarafından gönderilen bir mektubun okunmasının ardından Cumartesi Anneleri Galatasaray Meydanı’na karanfiller bıraktı.