"Çok Gönüllü İseler, Beştepe'ye Harem Kursunlar"

"Çok Gönüllü İseler, Beştepe'ye Harem Kursunlar"
CHP 22'nci Dönem İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın, '90 yıllık enkaz' ifadesini eleştirerek, "90 yıllık enkaz' dediği bu ülkede Cumhuriyet'te neler yaşandığını...

CHP 22'nci Dönem İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın, '90 yıllık enkaz' ifadesini eleştirerek, "90 yıllık enkaz' dediği bu ülkede Cumhuriyet'te neler yaşandığını bilmeyecek kadar, Bayburt deyimi ile ifade edeyim, kara cahilliğine Allah yardım etsin. Eğer haremden bir şey öğreniyorlarsa bir an önce bunu yapsınlar, çok gönüllü iseler, Beştepe'ye harem kursunlar" dedi.

Eski milletvekili Berhan Şimşek, CHP Niğde İl Başkanlığı tarafından düzenlenen programı ardından, Kayseri İl Başkanlığı'na 'Hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. 22'nci Dönem İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek, şöyle dedi:

"Bay Erdoğan'ın konuşması yetmiyor gibi kerameti kendinden menkul hanımefendi de konuşmaya başladı. '90 yıllık enkaz' dediği bu ülkede Cumhuriyet'te neler yaşandığını bilmeyecek kadar, Bayburt deyimi ile ifade edeyim; 'Kara cahilliğine Allah yardım etsin.' Allah aşkına hanımefendi, Osmanlı'da kadınların nüfustan sayılmadığını, kadınların mirastan pay alamadığını bilmiyor mu? Enkaz olan birilerinin düşünce sistematiği midir ki, biz onu Samsun'a çıktığımız gün ve Cumhuriyet'i ilan ettiğimiz gün, Yunanlılar'la birlikte denize döktük biz o anlayışı. 'Bağımsızlık, karakterimizdir' dedik ve Cumhuriyet devrimi ile kadının adını verdik. Ben hiç seyretmedim ama tarihten okuduklarımız kadarı ile biliyoruz, Kanuni Sultan Süleyman'ı hanımefendi bir kez daha izlesin. Haremi o zaman fark eder ya da çok gönüllü, arzulu iseler Beştepe'ye harem kursunlar. Eğer haremden bir şey öğreniyorlarsa bir an önce bunu yapsınlar. Bizim bildiğimiz harem ayrı da onların bildiği ayrı ise lütfedip bize öğretsinler."

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile ilgili açıklamalarda da bulunan Berhan Şimşek, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in Şanlıurfa'da çorba dağıtmasını da eleştirdi. Berhan Şimşek'in konuşma yapmasından önce, bir partilinin 5 yaşındaki kızı Eylül gelerek İl Başkanlığı koltuğuna oturdu ve Şimşek'ten önce mikrofonlara konuştu.