Çin Büyükelçiliği, Akşener ve Yavaş ile polemikte

Çin Büyükelçiliği, Akşener ve Yavaş ile polemikte
Çin’in Türkiye büyükelçiliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş ve İYİ Parti lideri Meral Akşener'in Doğu Türkistan’la ilgili paylaşımını eleştirdi.

Mansur Yavaş, dün Twitter hesabından ‘Barın Katliamı’nın 31’inci yılı nedeniyle bir paylaşım yaptı Yaptığı paylaşımda "Doğu Türkistan'da yaşanan katliamın acısını 31 yıl geçmesine rağmen hâlâ ilk günkü gibi hissediyoruz. Barın şehitlerini rahmetle anıyorum" ifadelerine yer verdi. 

İYİ Parti lideri Meral Akşener ise şu ifadeleri kullandı:

#BarınKatliamı’nda Çin esaretine boyun eğmeyen Doğu Türkistanlı soydaşlarımızı, şehadetlerinin yıl dönümünde rahmetle anıyorum… Esaret altındaki soydaşlarımızı unutmayacak, uğradıkları zulümlere sessiz kalmayacağız. Doğu Türkistan bir gün mutlaka bağımsız olacak!

 

Bunun üzerine Çin büyükelçiliği, yine Twitter’dan yanıt verdi. Elçilik, Yavaş ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i de etiketledi.

Açıklamada, “Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi, Çin toprağının ayrılmaz bir parçasıdır. Bu dünyaca kabul edilen ve tartışılamaz bir gerçektir. Çin tarafı, herhangi bir kişi veya gücün Çin’in egemenliğine ve toprak bütünlüğüne herhangi bir şekilde meydan okumasına kararlılıkla karşı çıkmakta ve bunu şiddetle kınamaktadır. Çin tarafı, haklı karşılık verme hakkını saklı tutmaktadır.”

Etiketler :