Cihat Yaycı'dan Cem Gürdeniz açıklaması: İddialar/ithamlar doğru değildir

Cihat Yaycı'dan Cem Gürdeniz açıklaması: İddialar/ithamlar doğru değildir
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevinden alınıp Genelkurmay Başkanlığı emrine verilmesinin ardından istifa eden Tümamiral Cihat Yaycı, bildiriye imza atmasının ardından gözaltına alınan emekli amiral Cem Gürdeniz hakkında açıklama yaptı.

Tümamiral Cihat Yaycı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevinden alınıp Genelkurmay Başkanlığı emrine verilmesine ilişkin kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından görevinden istifa etmişti. 

Montrö Sözleşmesi tartışmalarına ve cüppeli amirale tepki göstermek adına bir bildiri yayımlayan isimlerden ve 'Mavi Vatan' tanımının babası olan emekli amiral Cem Gürdeniz'e ilişkin bir açıklama yapan Yaycı, "Cem Gürdeniz benim için çok değerli bir isimdir. Ben görevdeyken onun emrinde çalıştım. Benim istifa sürecimde de bana ciddi desteği olmuştu. Benim istifa sürecimde bir gazetenin benim aleyhime yönelik tutumu nedeniyle o gazeteden ayrılmıştı." dedi. 

Yaycı şöyle devam etti: 

“Gazeteden ayrılma nedeni, gazetenin bana karşı tutumlarından dolayıdır. Gazete konusunda Cem Gürdeniz'e yönelik iddialar/ithamlar doğru değildir. Cem Gürdeniz'in, deniz hak ve menfaatlerimiz konusunda çok ciddi gayretleri oldu. Bunu kimse inkar edemez.“

 

Etiketler :