Çiftçinin deposu boş traktörle 'mazot' eylemi kısa sürdü

Uşaklı çiftçiler, seslerini duyurmak için traktörle eylem yaptı. Mazot fiyatlarına da dikkat çeken çiftçilerin araçlarının deposu boş olunca eylem kısa sürede bitmek zorunda kaldı.

AKP iktidarının ekonomi politikaları nedeniyle çiftçi perişan halde.

Yurdun dört bir yanında tarım emekçileri, seslerini duyurmak için traktörleriyle eylem yapıyor.

iftcinin-deposu-bos-traktorle-mazot-eylemi-kisa-surdu1.jpg

Yol kapatan çiftçiler, ürünlerinin yüksek enflasyona karşın geçen seneki fiyatlardan alındığını söylüyor.

Bazı çiftçilerin ürünleri de maliyeti nedeniyle tarladan bile toplanamadı.

iftcinin-deposu-bos-traktorle-mazot-eylemi-kisa-surdu3.jpg

Uşak'ta da çiftçilerin seslerini duyurmak istedi. Özellikle mazot fiyatlarına dikkat çeken çiftçilerin traktörleri boş kalınca eylem de kısa sürede bitti.

iftcinin-deposu-bos-traktorle-mazot-eylemi-kisa-surdu4.jpg

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba, İl Genel Meclisi Başkanı Kadir Uslu, Kızılcasöğüt Belediye Başkanı Refik Tuncay eyleme katıldı.

screenshot-2024-08-25-at-12-09-25-kalkis-usak-seker-fabrikasi-varis-ikisaray-koyu-yolu-google-haritalar.png
İkisaray köyü karşısı Uşak Havalimanı kavşağından başlayıp E-96 Karayolu üzerinde bulunan Şeker Fabrikası karşısında son bulan eylemde kornalar çalındı.

Özkan Yalım, "Amacımız burada toplanıp çiftçinin zor durumda olduğunu belirtmek, bugün burada bir traktörün deposunu doldurmanın buğday olarak karşılığı dört yüz kilogramdır yani çiftçi traktörünün deposunu doldurabilmesi için tam dört yüz kilogram buğday satması gerekiyor." dedi.

iftcinin-deposu-bos-traktorle-mazot-eylemi-kisa-surdu2.jpg

"ÇİFTÇİ ÜRETMEZSE AMİR MEMUR AÇ KALIR"

Yalım, açıklamasında özetle şunları söyledi:

"Çiftçiye köstek olmayın, destek olun. 3 dönem boyunca milletvekilliği sürecimde 30 defa değil belki 130 defa dile getirdim. Kırmızı mazot çiftçiye uygulanmadığı müddetçe bu memlekette hububat yetişmez. Gelin çiftçilerimize kırmızı mazot verelim. Çiftçi traktörünün deposunu dolduramıyor, ne tarlasını ekebiliyor ne ürün kaldırabiliyor. Gelin çiftçiye ve çiftçinin kullandığı motorine destek verin. Böylelikle tüm Türkiye’deki çiftçilerimiz bütün arazileri ekip biçebilsin. Çiftçimize bir nebze olsun destek olmak için muhtarlarımızın öncülüğünde köylerde bulunan tüm arazilerin ilaçlamasını Uşak Belediyesi olarak ücretsiz yapacağız. Ben ve ekip arkadaşlarım çiftçilerimizin daima yanındayız. Çiftçi üretmezse amir, memur, doktor, öğretmen, hemşire aç kalır. O yüzden çiftçiye destek olmaya devam edeceğiz."

"İLAÇLAMALARA BAŞLAYACAĞIZ"

Buradan tüm çiftçilerimize müjde veriyorum, en azından bir nebze sizlere destek olmak için bir saatte dört hektar yani kırk bin metrekare ilaçlama yapan tarımsal ilaçlama dronunu belediyemize kazandırdık. Yakında köy muhtarlarımızla programlayarak çiftçilerimizin tarlalarında ilaçlamalara başlayacağız. Ücretsiz olarak yapacağımız bu hizmetle çiftçimiz yanında olduğumuzu bir defa daha görecek"

Kaynak:ANKA