CHP'li Yıldırım Kaya'ya twitterdan engelleme: Cemaat yurdundaki şiddeti paylaşmıştı

CHP'li Yıldırım Kaya'ya twitterdan engelleme: Cemaat yurdundaki şiddeti paylaşmıştı
İstanbul’da Süleymancılar cemaatine ait olduğu belirtilen bir erkek yurdunda şiddete uğrayan erkek öğrencilerin durumunu sosyal medyadan paylaşan CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya'yı twitter engelledi.

Halktv'de İnan Demirel'in sunduğu Asıl Mesele programına katılan CHP milletvekili Yıldırım Kaya, twitter tarafından engellendiğini söyledi. Twitterdan kendisine bir açıklama yapılmadığını belirten Kaya engellemenin cemaatin yoğun şikayeti ile gerçekleştirildiğini ifade etti. Kaya yaptığı açıklamada "Değerli dostlar Twıtır tarafından İstanbul Esenler de Süleymancıların yurdunda çocuklara dayak atan kişi ile ilgili olarak bakanları uyaran Twitimden dolayı engel kondu. Şimdi Twit atamıyorum." dedi.

Kaya'nın attığı twit buydu

Yıldırım Kaya
@yildirimkaya40
Görüntüler İstanbul Esenler’de Süleymancılar cemaatine ait bir erkek yurdunda çekilmiş. Çocuklarımıza işkence yapan bu vicdansızların yargı önünde hesap vermeleri için ne yapıldı? Yaptıkları yanlarına mı kaldı? @tcmeb @suleymansoylu @TC_icisleri @adalet_bakanlik @bybekirbozdag https://t.co/EJnso7uUUt
24 Mar 2022 ÖS 10:49

tarikat.jpgCHP milletvekili Yıldırım Kaya

Ne olmuştu?

İstanbul'un Esenler ilçesindeki özel erkek yurdundaki bir görevli, masada oturan öğrencilere şiddet uyguladı. Görevlinin gözaltına alındığı belirtilirken, CHP'li Yıldırım Kaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile, yurdun Süleymancılara ait olduğunu söyledi. Kaya, "Görüntüler Esenler’de Süleymancılar cemaatine ait bir erkek yurdunda çekilmiş" diyerek şiddet görüntülerini paylaştı.

İstanbul'un Esenler ilçesinde bir erkek yurdunda görevli kişi, masanın etrafında toplanan öğrencilere şiddet uyguladı. Görevli, azarladığı öğrencilerin kafalarına sert şekilde yumruklar attı. Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından görevliye büyük tepki yağdı. Görevli gözaltına alınırken, İstanbul Valiliği'nden konuyla ilgili açıklama yapıldı.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Basın yayın organları ve sosyal medya paylaşımlarında yer alan; Esenler İlçemizdeki özel bir erkek öğrenci yurdunda öğrencilere şiddet uygulayan yurt görevlisi, başlatılan adli soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştır. İl Milli Eğitim Müdürlüğünce müfettiş görevlendirilerek idari soruşturma başlatılmıştır. Öğrencilerimize yönelik şiddet içeren bu davranış asla kabul edilemez, esefle kınıyoruz."

Yurt Süleymancılara ait

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Twitter hesabından söz konusu yurdun gerici Süleymancılara ait olduğunu belirtti.

"Görüntüler İstanbul Esenler’de Süleymancılar cemaatine ait bir erkek yurdunda çekilmiş" diyen Kaya, Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı etiketleyerek "Çocuklarımıza işkence yapan bu vicdansızların yargı önünde hesap vermeleri için ne yapıldı? Yaptıkları yanlarına mı kaldı?" diye sordu.