Tarikat yurdunda kan donduran görüntüler

İstanbul'da Süleymancılara ait olduğu iddia edilen bir yurtta çocuklara uygulanan şiddetin görüntüleri sosyal medyada tepki topladı. Görüntüleri CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya paylaştı.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya'nın sosyal medyada paylaştığı görüntülerde bir masa etrafında oturan yedi çocuğun yetişkin bir kişi tarafından dövüldüğü görülüyor.

Yıldırım "Görüntüler İstanbul Esenler’de Süleymancılar cemaatine ait bir erkek yurdunda çekilmiş.

Çocuklarımıza işkence yapan bu vicdansızların yargı önünde hesap vermeleri için ne yapıldı? Yaptıkları yanlarına mı kaldı?
@tcmeb @suleymansoylu @T"C_icisleri @adalet_bakanlik @bybekirbozdag"
ifadeleri ile paylaştı.

Gözaltına alındı

İstanbul Valiliği, tarikat yurdunda erkek öğrencilere şiddet uygulayan yurt görevlisinin gözaltına alındığını duyurdu. Öğrencilere yönelik şiddetin kınandığı Valilik açıklamasında, olayla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğünce müfettiş görevlendirilerek soruşturma başlatıldığı da belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Basın yayın organları ve sosyal medya paylaşımlarında yer alan; Esenler İlçemizdeki özel bir erkek öğrenci yurdunda öğrencilere şiddet uygulayan yurt görevlisi, başlatılan adli soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştır. İl Milli Eğitim Müdürlüğünce müfettiş görevlendirilerek idari soruşturma başlatılmıştır. Öğrencilerimize yönelik şiddet içeren bu davranış asla kabul edilemez, esefle kınıyoruz."