CHP'li Tanrıkulu, Gülistan Doku'nun ailesiyle görüştü: İnsanlığa karşı suçtur

CHP'li Tanrıkulu, Gülistan Doku'nun ailesiyle görüştü: İnsanlığa karşı suçtur
Tunceli'de 5 Ocak 2020'den bu yana kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'nun ailesi, Meclis'te Avukat ve CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun misafiri oldu. Doku ailesiyle görüştüğü anları sosyal medyadan paylaşan Tanrıkulu, "Zorla kaybedilme insanlığa karşı suçtur, kaybedilenlerin yakınları bakımından ağır işkence ve bitmeyen yastır" dedi.

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi Gülistan Doku, 5 Ocak 2020'den beri kayıp. Gülistan'ın bulunması için yapılan tüm girişimler sonuçsuz kalırken intihar ettiği iddiaları sonrası baraj gölünde yapılan arama kurtarma çalışmalarındaysa Gülistan'ın cesedi bulunamadı.

Son olarak Avukat ve Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TBMM'de Gülistan Doku'nun ailesiyle görüştü.

O anları Twitter hesabından paylaşan Tanrıkulu, şu ifadeleri kullandı:

"#GülistanDoku'nun ailesiyle görüştüm. Gülistan, herkesin nefesinin izlendiği Tunceli'de kaybedildi. Zorla kaybedilme insanlığa karşı suçtur, kaybedilenlerin yakınları bakımından ağır işkence ve bitmeyen yastır. Hırsız evin içindeyse kilit işe yaramaz, bu nedenle aydınlatılmıyor"