CHP'li Özel'den çok konuşulacak iddia!

CHP Grupbaşkanvekili Özgür Özel Halk TV ekranlarında çok konuşulacak bir iddiayı gündeme getirdi. Özel, cezaevinde ziyaret ettiği Haskoloğlu'nun polisler tarafından telefonların girmesinin yasak olduğu bölgede videolarının çekildiğini söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, gazeteci İbrahim Haskoloğlu’nu cezaevinde ziyaret etti. Özgür Özel, ziyaretin ardından Haskoloğlu’nun mesajlarını Halk TV ekranlarında yayınlanan Gökmen Karadağ ile Açıkça programında paylaştı.

Özel, Haskoloğlu’nun tutukluluğuna giden süreci şu sözlerle anlattı, "Önce bana ulaştı verileri yolladı. Ben ona 'sen bu bilgileri devletle paylaş sonra haber yap. Yoksa seni gizli bilgileri ifşa etmekle suçlarlar' dedim. Çünkü olacakları biliyorum. Bunun üzerine bilgileri Mahir Ünal'la paylaşıyor. Ünal önce cevap vermiyor. Sonra ısrarları üzerine 'bu bilgiler CİMER'e ilet' diyor.

Haskoloğlu CİMER'e yazıyor. Bilgiler İletişim Başkanlığı'na iletiliyor. İletişim Başkanlığı’na başvuruluyor; İletişim Başkanlığı’ndan arayan uzmanlar, kendilerine bilgilerin ÖSYM’den sızdığını söylüyorlar.

Daha sonra Meclis Başkan'ı Mustafa Şentop'la ofisinde görüşüyor. Şentop bilgilere ilgi gösteriyor.

Sonra Soylu'ya iletiyor. Soylu'nun danışmanlarından biri kendisini arıyor. Bilgileri ona iletiyor. Sonra whatsapp üzerinden Süleyman Soylu ile yazışıyor.

Kronolojik olarak Şentop ile olan görüşmesinin fotoğrafları basında yer alınca Soylu kendisine ‘Devleti oyuncak sanıyorsunuz. Hakkınızda soruşturma başlattık’ deyip, bir süre sonra kendisini Whatsapp’tan engelliyor. Sonrada kendini cezaevinde buluyor."

Cezaevi girişinde videosu çekiliyor

Özel, Haskoloğlu’nun cezaevine girişi ile ilgili de çarpıcı bir iddiayı ilk kez Halk TV ekranlarında gündeme getirdi. Daha önce cezaevi komisyonunda olduğu için cezaevine birçok ziyaret gerçekleştirdiğini ifade eden Özel, "Normal de hiç kimse cezaevi içine telefonla giremez. Bu savcı da olsa milletvekili de olsa değişmez. O yüzden telefonumuzu arabada bırakırız. Ancak Haskoloğlu’nun girişinde ilginç bir şey yaşanıyor. Haskoloğlu’nu cezaevine götüren polislerden birinin telefonu çalıyor. Polis memuru telefonda konuştuğu kişiye 'cezaevinden video mu olur? Müdürlük bir kere buna izin vermez' deyip telefonu kapatıyor. İkinci kez aranıyor. Bu sefer daha uzun süren bir konuşmanın ardından polis memuru 'peki' deyip kapatıyor. Haskoloğlu’nu cezaevi kapısından girerken içeriden kayda alıyorlar. Sonra görüntünün güzel olmadığını söyleyip. Dışarı çıkartıp tekrar içeri alıyorlar" dedi.

Özgür Özel, bu görüntüleri kimin istediğini ve polis memurunun kimden emir aldığını Süleyman Soylu'nun ya da İçişleri Bakanlığı'nın açıklaması gerektiğini ifade etti.