CHP'li Berberoğlu: Partimizin kampanyaları rakiplerimizin kimyalarını bozuyor

CHP'li Berberoğlu: Partimizin kampanyaları rakiplerimizin kimyalarını bozuyor
CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, genel seçimler için hazırladıkları seçim projelerinin diğer partiler tarafından taklit edildiğini ifade ederek, ''Değişik bir seçim kampanyası yürütüyoruz. Bu kampanya seçimi...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, genel seçimler için hazırladıkları seçim projelerinin diğer partiler tarafından taklit edildiğini ifade ederek, ''Değişik bir seçim kampanyası yürütüyoruz. Bu kampanya seçimi ciddi anlamda etkiledi ve tabiri yerindeyse kimyalarını bozdu'' dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, seçim irtibat bürosunu açılışına katılmak üzere Kırklareli'ne geldi. Kocahıdır Mahallesi Cumhuriyet Meydanı'nda ilgiyle karşılanan Berberoğlu'nun yanı sıra açılışa CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, İl Başkanı Recep Zengin, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, milletvekili adayları Turabi Kaya, Vecdi Gündoğdu ve Tuna Soykan ile çok sayıda partili katıldı. 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimler öncesi CHP'nin hazırladığı seçim beyannamesinin çok etkili olduğunu ifade eden Enis Berberoğlu, AK Parti hükümetinin seçimlerin ardından düşeceğini öne sürerek, ''Cumhuriyet Halk Partisi Genel merkezi olarak değişik bir seçim kampanyası yürütüyoruz. Bu kampanya seçimi ciddi anlamda etkiledi. Tabiri yerindeyse kimyalarını bozdu. Kimileri taklide yeltendi. Asgari ücret dedik, hepsinin programına asgari ücret girdi. Mazot dedik, aile sigortası dedik, hepsinin programına sosyal yardımlar girdi. 40 senedir CHP'nin değişmeyen bir yüzü vardır. Bu ülkeye demokrasiyi getiren partidir. Bu ülkeye sosyal demokrasiyi getiren partidir. Bu sefer sosyal devleti yeniden kuracak, inşa edecek yönetecek parti olması iddiasındadır. O yüzden bizim söylediklerimiz taklit ediliyor'' dedi.

''KAMPANYAYI HERKES BENİMSEDİ''

CHP'nin seçim beyannamesinin Ak Parti'ye oy verenler tarafından da benimsendiğini kaydeden Berberoğlu, sözlerini söyle sürdürdü:?Bu söylediklerimiz sadece bu sokakta oy verenlerden değil, onlara oy verenler tarafından da benimseniyor. Kişiselleştiriliyor, tartışılıyor. Bunlar vaat değil, sosyal devletin geleneği. Bunlar 13 yıldır halkımızdan esirgenen, bizim borç hanemize yazılan, 8 Haziran günü mecburen uygulamamız gereken zorunlu olduğumuz önlemler bunlar. Bunlar vaat değil, müjde değil. Bunlar halkımıza borcumuz bizim. Bizim altı okumuzda Halkçılık var. Bizim adımız Cumhuriyet Halk Partisi. Biz başka partiye benzemeyiz. Onların bizi anlamaması normal. Onların bütçesinde emekliye para olmaması, saraya ödenek olması normal. Onların bütçesinde yatlara ucuz mazot, çiftçiye pahalı mazot olması normal. Onların asgari ücreti bin lirayı görmesi normal. Sayın genel başkanım çok doğru söyledi, ''Onları Allah'a havale ediyoruz. Allah ıslah etsin''. AKP'yi Allah ıslah etsin başka bir şey demem." Konuşmaların ardından Berberoğlu ve beraberindekiler seçim irtibat bürosunun açılışını yaptı. Partililerle sohbet eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu programın bitiminde de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

''BAŞKANLIK SİSTEMİNİ ONLAR DA İSTEMİYOR''

Başkanlık sistemine ilişkin soru üzerine konuşan Berberoğlu,''Adalet ve Kalkınma Partisi'nin seçmeni de Türkiye'de başkanlık sistemini istemiyor. Bu suni bir gündemdir'' dedi. HDP seçim barajını aşıp, aşmayacağı konusunda değerlendirmelerde bulunan Berberoğlu, ''Birkaç sebeple HDP'nin meclise girmesini saygıyla karşılarız. Birincisi parlamento için bir çözüm öneriyoruz, Güneydoğu meselesinde, Kürt meselesinde. Muhatapların parlamentoda olması önemli. HDP'ye bir miktar sitemim var. CHP olarak yüzde 3'lük, yüzde 5'lik barajlar önerdik. Eğer HDP orda ayağa kalkıp bizim yanımızda yer alsaydı, kamuoyu yaratılmasında Adalet ve Kalkınma Partisi?nin bu konuyu zorlanmasında yanımızda dursaydı, beraber hareket etseydi, çok daha kolay olurdu işler. Bugün baktığımızda HDP Kürt meselesinde temsil sorunun dışında anlamlı bir miktar oyun dışarıda kalmasına yol açabilir. Bu partinin baraj altında kalması. Buda demokrasinin en önemli özelliği olan temsil etme konusunda ciddi bir sorun yaratabilir diye düşünüyorum. Kamuoyu anketleri bu parti için hata payı işliyor. Aşabilir, aşmayabilir biz de dışarıdan bakıyoruz'' diye konuştu.