CHP'li Başarır'dan 'vurgun' tepkisi: Hiç mi denetlemiyorsunuz?

CHP'li Başarır'dan 'vurgun' tepkisi: Hiç mi denetlemiyorsunuz?
Dolandırıcılık iddiası ile tutuklanan Mersin Bölgesi Sulama Kooperatifleri Birliği Başkanı Ersin Akdoğan’ın AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla poz verdiği fotoğraflara tepki gösteren CHP'li Başarır, "İlgili bakanlıklar hiç mi denetlemiyor bu kurumları?" diye de sordu.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, dolandırıcılık iddiası ile tutuklanan Mersin Bölgesi Sulama Kooperatifleri Birliği Başkanı Ersin Akdoğan’ın AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla poz verdiği fotoğraflara dikkat çekti.

Yazılı bir açıklama yapan Başarır, “Oturduğunuz, kalktığınız, kahve içtiğiniz adamlar kimler; hiç mi aklınızdan geçmiyor? Sizin göreviniz dolandırıcılara, kara para aklayıcılarına, uyuşturucu baronlarına mı hizmet etmek, yoksa vatandaşa mı hizmet etmek” dedi.

'Neredeyse her gün bir dolandırıcılık haberiyle uyanır olduk'

Ülkede başında bulunduğu kurumu kullanarak kendilerine çıkar sağlamanın ve vurgun yapmanın sıradan hale geldiğini söyleyen Başarır, "Neredeyse her gün bir dolandırıcılık haberiyle uyanır olduk. İşte en son, seçim bölgem olan Mersin’deki bir dolandırıcılık haberiyle karşı karşıyayız. 70 bin Mersinli çiftçimizin üyesi olduğu bir kooperatifin başındaki adam, 300 milyonluk vurgun yapıyor. 250’ye yakın firmayı dolandırıyor" ifadelerini kullandı.

'Sizin göreviniz dolandırıcılara mı, vatandaşa mı hizmet etmek?'

"İlgili bakanlıklar hiç mi denetlemiyor bu kurumları?" diye soran Başarır, Dolandırılan insanlar şikâyet etmedikçe işlenen suçlardan bakanlıkların haberi dahi olmuyor. Bir de bu utanmaz adam, AKP’den Mersin milletvekili aday adaylığını, Silifke Belediye Başkanlığı aday adaylığını açıklıyor. Bu nasıl bir düzen? Bu nasıl bir anlayış. Buradan ilgili bakanlara sesleniyorum: Oturduğunuz, kalktığınız, kahve içtiğiniz adamlar kimler; hiç mi aklınızdan geçmiyor? Sizin göreviniz dolandırıcılara, kara para aklayıcılarına, uyuşturucu baronlarına mı hizmet etmek, yoksa vatandaşa mı hizmet etmek” diye konuştu.