''Erdoğan, gerçek konuşmayı dinlerse özür dilemek için arayacak''

''Erdoğan, gerçek konuşmayı dinlerse özür dilemek için arayacak''
Katıldığı televizyon programındaki sözleri gerekçesiyle Engin Altay hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 'tehdit' suçundan soruşturma başlattı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, soruşturmaya dair konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de yaptığı açıklamada, ''AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün TBMM'de grup toplantısını yaptı. Toplantı, son derece sıkıntılı bir toplantıydı. 7 Ocak günü nasıl başlamıştık, 'Damat nerede? Para nerede?' diye sormuştuk'' diye konuşurken, 128 milyar doların bu halkın alın teri olduğunu belirtti. 

128 milyar doların, Türkiye'nin 'finansal güvenlik kalkanı' olduğunu söyleyen Özel, ''128 milyar dolarlık rezerv, bir siyasi partinin yararı için kullanıldığını, bir siyasi liderin inadı uğrunda tüketildiğini ve kendisinin damadının beceriksizlikleri sonucunda elden gittiğini söyledik'' derken, bunların sonrasında bizler ''128 milyar dolar nerede?'' diye sorduk dedi.

İktidar tarafında oluşan paniğin ve geçen zamanın iddialarını, şüphelerini doğruladığını söyleyen Özel, ''Grup toplantısının bir saatini, '128 milyar dolar nerede?' sorusunu açıklamak için ayırdığına göre bundan önce yapılan açıklamaların hepsinin kifayetsizliğinden, yetersizliğinden, kendi seçmenine şikayet etmekten başka bir şey değildir'' dedi.

Özel, ''Erdoğan görüntülerin hepsini izlediyse eğer yazıklar olsun'' derken, Engin Altay diyor ki, ''Menderes tarikatlara yüz verdi. Ondan cesaret alıp, şımardılar; o da Atatürk'ü koruma kanunu getirdi. Allah akıbetini benzetmesin' diyor. Engin Altay partimiz içerisinde bırakın darbe savurganlığını, darbe konusunda tavrı en net, en rahat söyleyen, '27 Mayıs'ın darbe olduğunu, Menderesler'in asılmasının tarihi bir hata olduğunu' defalarca söylemiş çok net biridir. O ifadeleri, kesilerek, birleştirilerek oluşturulmuştur'' diye konuştu. 

Özel, basın mensuplarının sorusu üzerine ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Engin Altay hakkında şikayetçi olmasına dair, ''Eğer Erdoğan için kul hakkının bir önemi varsa, Engin Altay'ın paylaştığı gerçek konuşmayı dinlesin'' derken, ''Eğer yarın helallik için aramıyorsa Engin Altay'ı, demek ki artık onun da her zaman racondan, haktan, hukuktan bahsetmesinin bir kıymeti kalmaz. Ayıptır, yazıktır, günahtır. Altay'ın sözlerini Kasımpaşa ahalisi izlesin, Erdoğan'a söylettirilen laf racona ve hakikate uygunsa ben bir şey demiyorum'' diye konuştu.