CHP, YSK listelerini anlattı Bozdağ yine aynı soruyu sordu: Nereden aldınız?

CHP, YSK listelerini anlattı Bozdağ yine aynı soruyu sordu: Nereden aldınız?
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun seçmen listelerine ilişkin açıklamasına AKP kanadından tepkiler yükselirken Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da tartışmaya girdi. CHP'nin YSK tarafından verilen listeleri kontrol edip hataları düzelterek yeni bir liste çıkardıklarını açıklamasına rağmen Bozdağ, aynı soruyu tekrarladı: Nereden aldınız bunu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Bizim elimizdeki seçmen bilgileri YSK'nin elinde yok" açıklamasına AKP'den sesler yükselmeye devam ediyor. CHP YSK'nın verileri partilerle paylaştığını, kendilerinin de bu verilerin kontrollerini sağlayıp bu şekilde yeni bir seçmen listesi oluşturduklarını açıklamalarına rağmen AKP kanadından tepkiler geliyor.

Tartışmaya Bozdağ da girdi

Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde toplu açılış töreninde konuş Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, muhalefetin seçim güvenliği tartışmaları başlattığını söyleyerek seçimi kaybedeceğini anlayan muhalefetin şimdiden mazeret hazırladığını iddia etti.

'Bunların elinde başka bilgiler var'

"Sayın Kılıçdaroğlu, 'Benim elimde YSK'nin elinde olmayan bilgiler var' diyor. Adamın seçimden haberi yok, haberi olsa böyle bir açıklamayı yapmaz. Hatırlarsanız daha önce kendi seçimde gidip oy kullanamadı. Seçim nasıl yapılır, seçim sandıkları nasıl olur, seçmen kütükleri, seçmen listeleri nasıl olur? Buna dair bir bilgisi yok. Birileri Kemal Bey'i fena aldatıyorlar, fena faka bastırıyorlar" diyen Bozdağ, seçmen listelerinin YSK'da olduğunu söyledi ve güncellemesinin şu anda yapılmadığını sözlerini ekledi. Ancak partiler isterse YSK'nın partilere listeleri verebildiğini de kaydeden Bozdağ, "Belli ki YSK'deki bilgiler yetmemiş bunların elinde başka bilgiler var" ifadelerini kullandı.

'Nereden aldınız bunu?2

Adalet Bakanı olarak Kılıçdaroğlu'na "Sizin elinizde YSK'nin elinde olmayan hangi bilgi var?" diye sorduğunu söyleyen Bozdağ, CHP'nin listelerin YSK'dan geldiğini söylemesine rağmen aynı soruyu sordu ve "Nereden aldınız bunu, meşru bir yoldan almadığınız açık. Eğer meşru yoldan aldıysa Sayın Kılıçdaroğlu açıklasın, 'YSK'den aldım, nüfustan aldım' desin. Nereden aldın, açıklamıyor. Bir gizem veriyor yaptığı açıklamaya, sonra yanındakiler bu gizemi düzeltmeye gayret ediyorlar, çaba sarf ediyorlar, beyhude" diye konuştu.

'Siz fişleme mi yapıyorsunuz bu milleti?'

Konuşmasının devamında Bozdağ şu ifadeleri kullandı:

"Çünkü bunlar, seçmenlerin zihninde, oy kullanacak kişilerin doğum yerlerine göre onları tasnif edip vatandaşlarımızın arasına fitne ve fesat sokmak istiyorlar. 'Şunun doğum yeri bura o zaman şu bu millettenmiş, şunun doğum yeri şura o zaman şu, şu inançtan.' Siz fişleme mi yapıyorsunuz bu milleti? Doğum yerlerine göre, analarının, babalarının adlarına göre, ilçelerine, illerine göre bu insanların seçmen tercihleri hakkında değerlendirme mi yapıyorsunuz? Bu da suç, kabul edilemez bir durum. Korkunun ecele faydası yoktur. Bunlar gördüler sonucu, şimdiden oraya, buraya saldırıyorlar."