CHP, Siverek Katliamı için harekete geçti

CHP, Siverek Katliamı için harekete geçti
Şanlıurfa'da yaşanan ve 6 kişinin hayatını kaybettiği katliamla ilgili açıklama yapan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "Bir evladın ana babasının katledilmesini görüntülemek zorunda bırakılması kelimelerle anlatılmaz bir durumdur" dedi.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 15 Haziran günü yaşanan ve medyaya ilk olarak “arazi anlaşmazlığı çatışması” olarak yansıyan olayla ilgili Yekbun İzol’un çektiği ve sosyal medyada paylaştığı video büyük ses getirdi.

Gözünün önünde annesi, babası, amcasının eşi ve amcasının oğlunun katledildiğini, iki kuzeninin de yaralandığını ifade eden İzol’un çağrısı CHP’yi de harekete geçirdi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Yekbun İzol’u arayarak başsağlığı diledi, olayla ilgili bilgi aldı.

Yekbun İzol’u telefonda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüştüren Kaftancıoğlu, CHP’nin olayı araştırmak üzere bir heyet oluşturacağını söyledi.

Kaftancıoğlu konuyla ilgili şunları söyledi;

“Bir komisyon bölgeye giderek konuyu araştıracak. Aileye de her türlü hukuk desteğini vereceğiz. Bu olayla ilgili söylenecek çok şey var ama ilk etapta söylenecek olan, bir evladın, anne babasının ve kuzeninin, yengesinin katledilme, öldürülme görüntülerini çekmek zorunda kalmasıdır. O acıyı yaşarken bunu yapmak zorunda bırakılması kelimelerle anlatılmaz bir durumdur. Bunun dışındaki tüm detaylar süreç içinde ortaya çıkacaktır.”

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 6 kişinin hayatını kaybettiği olayın faillerinin eski AK Parti Milletvekili Zülfikar İzol’un kardeşleri Cihan İzol, Medeni İzol, Cemal İzol, Bülent İzol ve Ferman İzol olduğu iddia edilirken, Yekbun İzol’un olay anına ilişkin görüntüleri sosyal medyada #SiverektekiKatliamaSesVer etiketiyle paylaşıldı ve büyük yankı yarattı.