CHP Bursa İl Başkanlığı'nın elektriği kesildi

Elektrik zamlarını protesto etmek için faturalarını ödemeyen CHP Bursa İl Başkanlığı'nın elektriği kesildi. CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, elektriklerinin kesilmesine gaz lambası ışığında düzenlediği basın toplantısında tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, elektriğe yılbaşında yapılan zamlara tepki olarak, “Erdoğan, 31 Aralık’ta imzaladığı zamları geri çekinceye kadar, bugünden itibaren hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim” açıklamasında bulunmuştu.

CHP Bursa İl Başkanlığı da daha önce 3 bin 440 TL olan elektrik faturası 11 bin 351 TL’ye çıkınca bu faturayı il başkanlığı binasına asmış ve faturayı ödenmeyeceğini duyurmuştu. CHP İl Başkanlığı’nın elektriği, dağıtım şirketine bağlı ekipler tarafından bugün kesildi.

'Bu ülke böyle çapsız, vizyonsuz dönem yaşamadı'

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, elektriği kesilen il başkanlığı binasında gaz lambası ışığında basın toplantısı düzenledi. “Yaşadığımız döneme simge olacak bir tabloyla karşınızdayız. AKP iktidarı, 20 yıldır ülkemize yaşattığı karanlığı bugün partimize yaşatıyor” diyen Karaca, şunları söyledi:

"Elektriğin bu topraklarda kullanılmaya başladığı andan itibaren sadece Cumhuriyet tarihi değil Osmanlı dönemi de dahil olmak üzere zam furyasıyla karşı karşıyayız. 1 Ocak’ta başladıkları tarifeli modelle acımasızca zam yapılmış, ülkemizde bulunan 47 milyon elektrik abonesinin büyük çoğunluğu her ay kabus yaşamaktadır. Biz de vatandaşlarımızın yaşadığı duruma ortak olmak, onların yaşadığı sıkıntıları kamuoyuyla paylaşmak adına bir ay önce 3 bin 440 lira gelen elektrik faturamız ocak ayında 11 bin 351 lira gelince, bu faturayı ödemeyeceğimizi parti binasına astığımız pankartla ilan ettik. Bundan sonra ikinci bir fatura geldi. Onu da ödemedik. 47 milyon elektrik abonesi var. UEDAŞ’ın dağıtım ağında 3 milyon 400 bin civarında abone var. Büyük çoğunluktaki abone, faturalarını ödeyemiyor. Bu ülke böyle çapsız, vizyonsuz dönem yaşamadı. Dünyada da enerjiyle ilgili sorunlar yaşanıyor ama vatandaşlar bu kadar hırpalanmıyor.

'Elektrikte dışa bağımlılığın nedeni AKP'nin vizyonsuzluğu'

Pandemide de aynı durumu yaşadık. O dönem IBAN verilirken biz, bu dönemin geleceğini kestirmiştik. Yoksul Afrika ülkeleri, Avrupa vatandaşına sahip çıkarken bizim iktidar IBAN numarası dağıttı. Ülke enerjide dışa bağımlı. Elektrikte dışa bağımlığının nedeni AKP iktidarının 20 yıldır ülkemize yaşattığı plansızlık, vizyonsuzluktur. Vaktiyle planlamalar yapılsaydı bu sıkıntıları yaşamıyor olacaktık. Bu faturaları ödeyemiyoruz. Vatandaş bu buhranın altında eziliyor. AKP yetkilileri seyrediyor. Şu an geldiğimiz noktada partimizin elektrikleri kesilmiş durumda. Hükümet, ‘paran yoksa elektrik kullanma’ diyor. ‘Eğer paranız yoksa basın açıklamanızı gaz lambaları altında, evde elektriğiniz yoksa çocuğunuz gaz lambaları altında ders çalışsın’ diyor.

'Zamları protesto için ödemedik'

Bugünleri de toplumsal dayanışmayla aşacağız. Şu çok net; 20 yıl sonunda, bu karanlık AKP iktidarı gidecek. Onlar da gittiklerinin farkındalar. Selden kütük kapma telaşındalar. Yandaşları tek tek kaçıyor. Bölgemizdeki elektrik dağıtım firması haklarını yabancılara satıyor. Bizim bölgemizdeki firma, haklarını İngiliz firmaya sattı. 200 milyona aldılar. Benim öğrendiğim rakam, 1 milyon 600 bine sattılar. Kendilerini tamamen uluslararası hukuk güvencesi altına almaya çalışıyorlar. Panik halindeler. Seçim öncesi Türkiye’den koşar adım gidiyorlar. Biz, devri sabık anlayışıyla siyaset yapmadık. Ancak adalet tesis edildiğinde herkes hesabını verecektir. Faturamızı öderdik ama vatandaşlarımız yaşadığı sıkıntıyı anlatmak, zamları protesto etmek için ödemedik."

Kaynak:ANKA