CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan: SBK'yı Türkiye'nin alma ihtimali sıfırın altında!

CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan, ABD'de Sezgin Baran Korkmaz hakkında hazırlanan iddianameye ilişkin konuşmasında, "Avusturya onu iade edecek çünkü ABD bu talebi yapmadan bir gün önce, ABD-Avusturya arasındaki suçluları iade anlaşmasında bazı güncellemeler olmuş. Süreci hızlandıracak maddeler eklenmiş." dedi.

CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan, Halk TV'de Medya Mahallesi'nde Ayşenur Arslan'a konuk olarak Sezgin Baran Korkmaz hakkında ABD'de hazırlanan iddianameye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Özcan, Ayşenur Arslan'ın "SBK'yı kim alacak ABD mi Türkiye mi?" sorusuna "SBK Türkiye'nin geri alma ihtimali sıfırın altında" yanıtını verdi. 

Özcan şöyle konuştu: 

Bu iddianame ilk olarak bana geldi dün gece. Yarım saat inceledim, gerekli mercilere ulaştım ve sonrasında bunu Twitter'dan duyurdum. Ondan sonra benimle itibara geçen gazeteci arkadaşlara iddianameyi yolladım. 

Avusturya'dan ABD'ye gitmeme şansı olabilir mi?

Avusturya onu iade edecek çünkü ABD bu talebi yapmadan bir gün önce, ABD-Avusturya arasındaki suçluları iade anlaşmasında bazı güncellemeler olmuş. Süreci hızlandıracak maddeler eklenmiş. ABD işi sağlama almış bu konuda. İddianame 15 sayfalık. 28 Nisan'da mühürlenerek ibraz edilmiş. İşin ilginç tarafı şu, Reza Zarrab davasında 3 sene takip ettim. Reza Zarrab için bile istenen hapis cezası 130 seneydi. Sezgin Baran Korkmaz için 225 yıl isteniyor.

"SBK, Türkiye için ikinci Zarrab deniliyor. SBK cezasını hafifletmek adına itirafçı olmak isteyecektir ve Türkiye'deki ilişkileri, kimlere ne para verdiğini açıklayacaktır. Böyle bir ihtimal var mı?"

Çok yüksek ihtimal var. Mutlaka anlaşmaya gidecektir oda Reza Zarrab gibi. 

 

Etiketler :