ÇHD davasında avukatlara ceza yağdı 

ÇHD davasında avukatlara ceza yağdı 
KHK ile kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Halkın Hukuk Bürosu (HHB) üyesi 6’sı tutuklu 20 avukatın 'terör örgütü yöneticiliği' ve 'terör örgütü üyeliği' suçlamalarıyla yargılandığı davada mahkeme kararını açıkladı.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Halkın Hukuk Bürosu (HHB) üyesi 6’sı tutuklu 20 avukatın 'terör örgütü yöneticiliği' ve 'terör örgütü üyeliği' suçlamalarıyla yargılandığı davada mahkeme kararını açıkladı. Selçuk Kozaağaçlı'ya 10 yıl 15 ay, Barkın Timtik'e 18 yıl 9 ay,  Ebru Timtik ve Özgür Yılmaz'a 13 yıl 6 ay,  Behiç Aşçı ve Şükriye Erden 12 yıl hapis cezası verildi. 

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Cezaevi Kampüsünde görülen duruşmaya 55 gündür ‘adil yargılanma’ talebiyle açlık grevi yapan tutuklu avukatlar katılmadı. Sanıkların yanı sıra avukatları da duruşma salonuna girmedi. Duruşmada iki tutuksuz sanığın yanı sıra sanık yakınları ve yüze yakın jandarma görevlisi salonda yerini aldı. 

Avukatların yokluğunda beyanlar dinlendi

Evrensel'de yer alan habere göre, mahkeme başkanı Akın Gürlek, saat 10.37 olmasına rağmen tutuklu sanıklar ve avukatlarının salona gelmediğini zapta geçirdi. Başkan Gürlek daha sonra, tutuksuz sanıklar Ahmet Mandacı ve Zehra Özdemir’e esasa ilişkin beyanlarını sordu. Avukatının aynı zamanda eşi olduğunu ve hamileliği sebebiyle rapor alarak duruşmaya katılamadığını belirten Mandacı, esasa ilişkin bu aşamada savunma yapamayacağını söyledi. Mandacı, dünkü taleplerini tekrarladı ve ev hapsinin kaldırılmasını istedi. Tutuksuz avukatlardan Zehra Özdemir de, dünkü duruşmada mahkemenin, avukatı Bahattin Özdemir’i kısıtladığını hatırlattı ve avukatının yokluğunda esasa ilişkin savunma yapamayacağını ifade etti. Özdemir, haftada iki gün imza atma yükümlülüğünün kaldırılmasını talep etti. Son sözleri sorulan Mandacı ve Özdemir, “avukatlarımız eşliğinde savunma yapmak isterdik” diyerek beraat istedi. Mahkeme kararını açıklamak üzere duruşmaya 12.00’a kadar ara verdi.

Mahkeme aranın ardından kararını açıkladı. Selçuk Kozaağaçlı'ya 10 yıl 15 ay, Barkın Timtik'e 18 yıl 9 ay,  Ebru Timtik ve Özgür Yılmaz'a 13 yıl 6 ay,  Behiç Aşçı ve Şükriye Erden 12 yıl,  Engin Gökoğlu, Aytaç Ünsal ve Süleyman Gökten'e 10 yıl, Ezgi Çakır'a 7 yıl 12 ay,  Naciye Demir ve Aycan Çiçek'e 9 yıl,  Zehra Özdemir ve Ahmet Mandacı'ya 2 yıl 13 ay, Yaprak Türkmen, Didem Baydar Ünsal ve Ayşegül Çağatay'a 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Oya Aslan ve Günay Dağ'ın dosyası ayrıldı. 


 

Etiketler :