Çevrecileri suçladı, protestoları eleştirdi, katliamı savundu... AKP'den Kaz Dağları açıklaması

Çevrecileri suçladı, protestoları eleştirdi, katliamı savundu... AKP'den Kaz Dağları açıklaması
AKP'li Bülent Turan'ın sosyal medyadan Kaz Dağları ile ilgili bir dizi paylaşımda bulundu. Turan yaşananlar için çevrecileri suçladı, protestoları eleştirdi ve ağaç katliamını savundu. Turan'ın paylaşımları tepki çekti.

Twitter’dan yaptığı açıklamada yapılan eylemleri eleştiren Turan, kesilen ağaç sayısına ilişkin ise şunları söyledi: “Kesilen ağaç sayısı asla 195 bin değil, 13 bin. Şimdiden iki farklı noktada 14 bin yeni fidan dikildi.

Ayrıca madenin çıkarılmasından sonra tüm sahanın sözleşme gereği yeniden ağaçlandırılmasını tüm hemşehrilerimizle beraber yakından takip edeceğiz.”

"İLK RUHSAT VERİLDİĞİNDE AKP BİLE YOKTU"

Maden sahasının Kaz Dağları’na 40 kilometre mesafede olduğunu belirten Turan, ilk ruhsatın AKP’nin kuruluşundan önce verildiğini vurgulayarak “İlk ruhsat 12 Mart 2001 tarihli. (AK Parti daha kurulmamış bile). Tüm kurumlar süreci hassasiyetle takip ediyor. ÇED Raporuna aykırı bir adıma asla izin verilemez” dedi.

"AĞAÇLARI İKİ YILDIR KESİYORUZ NEDEN ŞİMDİ EYLEM YAPIYORSUNUZ" 

Ağaç kesiminin iki yıldır devam ettiğini ifade eden AKP grup başkanvekili şu ifadeleri kullandı: “Bugün şehrimize Kaz Dağları hassasiyeti için geldiğini iddia eden misafirlerimizin hiç birinin aklına, ‘İki yıldır ağaç kesilirken eylem yapmadık da kesim bittikten sonra eylem yapıyoruz, bugün eylem yapmanın ağaçlara faydası yok. Peki kime faydası var?’ diye sormak gelmedi mi!?”

turan-yeni.PNG

İlgili Haberler
Etiketler :