Çetin Kaya öleli 5 gün oldu: Sorular cevapsız

Sinema seti çalışanı Çetin Kaya, 29 Kasım'da İstanbul Kadıköy 'de polis memuru S.E.'nin silahından çıkan kurşunla yaşamını yitirdi. Kaya'nın ölümüne dair soru işaretleri büyüyor.

Haber: Gül Gündüz

İstanbul Kadıköy'de polis kurşunuyla hayatını kaybeden Çetin Kaya'nın ailesinin avukatı Orçun Fide, "Silahın ateşlenme mesafesi, konumu, bileğinde kelepçe izi çıkacak mı kurşun giriş yönü... Hepsi dosyaya eklendiğinde anlaşılacak" dedi.

İstanbul Valiliği araçtakilerden birinin kaçtığını açıklamıştı. Valilik tarafından kaçtığı açıklanan E.Ç.'nin sonradan yakalandığı duyuruldu. Avukat Fide, "Bunlar hakkında net yorumu HTS kayıtları geldiğinde yaparız, o gün beraberler mi, telefonla konuştular mı" sözleriyle dosyaya eklenecek bilgilere işaret etti.

E.Ç. edinilen bilgilere göre yakalandıktan sonra sulh ceza hakimliğine sevk edildi ve adli kontrolle serbest bırakıldı. İstanbul Valiliği, E.Ç.'nin üstünde 15 paket uyuşturucu ile yakalandığını açıkladı.

Çetin Kaya'nın dosyasıyla yakalanan E.Ç.'nin uyuşturucu dosyası birbirinden ayrıldı.

Avukat Fide, E.Ç. ile ilgili, "O kişi ile ilgili dosyanın avukatı olarak şüphelerim var, çünkü maktulün o kişiyi tanıyan hiçbir arkadaşı yok" dedi.

Ailenin ve avukatların soruları henüz tam olarak cevaplanamazken, avukatlar dosyaya eklenecek yeni bilgilerle Çetin Kaya'nın polis kurşunuyla ölümünü aydınlatmaya çalışıyor.