Yemek Sepeti'nin reklam yüzüne MS tanısı kondu, işten atıldı

Yemek Sepetin'de çalışan moto kuryelerden biri olan Zeynep Yenihan, hastalığı sebebiyle işsiz kaldı. MS teşhisi konulduktan sonra işine son verilen Yenihan, daha önce Yemek Sepeti'nin reklam yüzü olmuştu. Halk TV muhabiri Gül Gündüz'e konuşan Zeynep Yenihan yaşadığı zor günleri anlattı. Halk TV'nin haberinin ardından açıklama yapan Yemek Sepeti ise 'Yanlış kararın farkındayız' dedi.

Gül Gündüz

Anestezi uzmanı olan Zeynep Yenihan kendi alanında iş bulamadığı için Yemek Sepeti'nde moto kurye olarak işe başladı. İşe başlamasının ardından bazı sağlık problemleri yaşayan Yenihan'a MS tanısı kondu.

Sağlık sorunları nedeniyle işten çıkarıldı

MS tanısının ardından geçirebileceği nöbetlerden, yaşayabileceği görme bozukluklarından dolayı ağır işlerde çalışması yasak olduğu için moto kuryelik yapamayacağı için Yemek Sepeti tarafından iş akdi feshedildi.

Çalıştığı şirketin başka bir departmanlarında masa başında çalışabilecek personel aranıyor olmasına rağmen "teklif edilecek farklı bir bölüm yok" denilerek işten çıkartıldı.

isakdi.jpg

Yenihan ilaçlarının çok pahalı olduğunu sigortasının olmaması halinde kendisinin bu masrafı karşılayamayacağını ifade etti.

İddialara yanıt vermesi için Yemek Sepeti yetkililerine ulaşmaya çalışan muhabirimiz ise hiç bir dönüş sağlanmadığını belirtti.

Haberin ardından Twitter'dan açıklama

Haberin hazırlanma sürecinde muhabirimiz Gül Gündüz'e yanıt vermeyen Yemek Sepeti, suskunluğunu bozdu. Haberin yayınlanmasının ardından, Twitter üzerinden mesaj paylaşan şirket 'Yanlış kararın farkındayız' dedi. Hastalığı nedeniyle işten attıkları Zeynep Yenihan'a yeni iş teklifi yapacaklarını duyuran Yemek Sepeti, 'Yeniden birlikte çalışmak için sabırsızlanıyoruz' dedi.