Çete liderlerine Türk vatandaşlığı verildi

Çete liderlerine Türk vatandaşlığı verildi
Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü tarafından, TBMM Dış İşleri Komisyonu'nda yaptığı sunumda verdiği bilgiye göre, Türkiye'de vatandaşlık başvurusu yapan kişilerin Emniyet Genel Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından araştırıldığı ve uygun bulunmaları durumunda vatandaşlık verildiği ifade edildi.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü İbrahim Taşyağan, TBMM Dışişleri Komisyonu'nda yaptığı sunumda yatırım veya dövizle konut alımı karşılığında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına başvuranların durumuyla ilgili bilgi verdi.

Gazete Duvar'dan Can Bursalı'nın haberine göre, Taşyağan, bu başvuruların Emniyet Genel Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından incelendiğini ve uygun bulundukları takdirde vatandaşlık verildiğini ifade etti.

967c58f4c02805932fb58d82a489f51e.jpg

12 Ocak 2017 tarihine kadar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına başvuran yabancıların, 1 milyon dolarlık gayrimenkul alımı veya 2 milyon dolarlık yatırım yapma şartlarını karşılaması gerekiyordu. Ancak 12 Ocak 2017 tarihinde yapılan yönetmelik değişikliğiyle birlikte, bu şartlar yeniden düzenlendi. Yeni düzenlemeye göre, yabancılar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı için gayrimenkul alımı yapacaklarsa en az 250 bin dolarlık bir gayrimenkul alımı yapmaları gerekmektedir. Bu değişiklikle, vatandaşlık için gereken minimum gayrimenkul alım tutarı büyük ölçüde düşürüldü.

majid-mdbn-cover.jpg

ÇETE LİDERLERİNİN TÜRK VATANDAŞI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Basına yansıyan haberlere göre, bazı uluslararası suç örgütü liderlerinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı aldığı iddiaları gündeme gelmiş durumda. Özellikle Maksimilyen Rifkin, Rawa Majid, Mark Groga, Nenad Petrak gibi isimlerin yakalandıktan sonra Türkiye vatandaşı olduklarına dair bilgiler ortaya çıkmış.