Cemal Metin Avcı kararına iki itiraz birden

Cemal Metin Avcı kararına iki itiraz birden
Pınar Gültekin'in öldürülmesine ilişkin davada katil Cemal Metin Avcı'ya verilen 'haksız tahrik indirimli' 23 yıl hapis cezasına Gültekin'in avukatı Epözdemir ve Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti.

Muğla'da Cemal Metin Avcı tarafından dövülerek bayıltılan, varile koyularak yakılan ve üzerine beton dökülen Pınar Gültekin'e ilişkin davanın karar duruşması dün görüldü. Çıkan skandal karar tüm Türkiye'yi şaşırttı. Kararda Cemal Metin Avcı için istenen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası 'haksız tahrik indirimi' ile 23 yıla indirilirken Avcı'ya yardım etmekle yargılanan aile üyeleri de beraat etti.

Bu karara hem siyasetten hem de halktan tepkiler yükseldi. Bugün Pınar Gültekin’in ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, Gültekin cinayetine ilişkin davada verilen karara hem kendilerinin hem de Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itiraz ettiğini açıkladı.

Mahkemenin verdiği bu karar, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı ve Gültekin ailesi tarafından istinafa taşındı.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti

Gültekin Ailesi’nin avukatı Rezan Epözdemir, sosyal medya hesabında bugün yaptığı açıklamada "Pınar Gültekin ile ilgili hukuk garabeti mahiyetindeki bu karara, bugün itibariyle hem katılan vekili olarak biz hem de esas hakkındaki mütalaasında tüm sanıkların cezalandırılmasını talep eden Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı istinaf mahkemesi nezdinde itiraz etti" dedi.

'HSK'ya şikayet dilekçesi verdik, hiç bir tasarrufta bulunulmadı'

Yargılamanın safahatı sırasında, mahkemenin tarafsızlığına halel geldiğinden üç defa reddi hakim istediklerini belirten Epözdemir, taleplerinin tamamı reddedildiğini aktardı. İtiraz ettiklerini itirazlarının da reddedildiğini söyleyyen Avukat Epözdemir, "Mahkeme heyeti hakkında HSK'ya şikayet dilekçesi verdik, hiç bir tasarrufta bulunulmadı" ifadelerini kullandı.

Epözdemir paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

'Adaletin tecelli edeceğini umut ediyoruz'

"Birçok duruşmada ve nihai olarak da dünkü duruşmada, müvekkiller ve biz, mahkemenin adalet dağıtmaktan uzak olduğu, hakkaniyeti tesis edemeyeceği ve tarafsız olmadığını vurguladık ve duruşma tutanaklarına geçirdik. Hukuk devletinin gereği olarak hak arama özgürlüğümüzü sonuna kadar kullanacağız, hukuki dayanaktan yoksun ve mesnetsiz olan bu kararın kanun yolu aşamalarında düzeleceği ve adaletin tecelli edeceğini umut ediyoruz."

Kaynak:ANKA