Cem Uzan'dan 2023 paylaşımı

Cem Uzan sosyal medya hesaplarından 2023 paylaşımı yaptı. Uzan'ın paylaşımı Cumhurbaşkanlığına aday olacağı şeklinde yorumlandı.

10 yıldan fazla bir süredir Fransa'nın başkenti Paris'te yaşayan Genç Parti'nin kurucusu ve genel başkanı Cem Uzan, sosyal medya hesaplarından yaptığı 2023 paylaşımı ile tartışma yarattı. Uzan, paylaşımında Queen'in We Will Rock You (Sizi sallayacağız) adlı parçasını kullandı.

Paylaşımda yazılı ya da sözlü hiçbir ifade yer almadı.

Uzan 'aday olabilirim' demişti

Uzan daha önce yaptığı açıklamada “Şu andaki kanuni sorunlar çözülmeden bu sorunuza cevap veremem ama çözülürse adayım” ifadeleriyle Cumhurbaşkanlığına aday olabileceği sinyalini vermişti.

Siyasete dönmeyeceğine yönelik açıklamaları hatırlatılan Uzan, “Sadece ölüler ve aptallar fikirlerini değiştirmez” diye konuşmuştu.

Hangi ittifakta yer alacak?

Cem Uzan, hangi ittifakta yer alacağına ilişkin "Şu anda iki ittifak var. Üçüncü bir ittifakın oluşması da kuvvetli bir ihtimal. Genç Parti bu ittifaklardan birinde yer alacak. Hangisinde yer alma ihtimalinin daha yakın olduğunu da bu soruyu yönelten vatandaşlarımıza sorayım ve soruya soruyla cevap vereyim. Genç Parti hiçbir zaman bölen olmadı, olmayacak" ifadelerini kullanmıştı.