Çelebi, Hasdal’da ilk dansı böyle yapmış: Yollarımız bir değildi biliyordum

Çelebi, Hasdal’da ilk dansı böyle yapmış: Yollarımız bir değildi biliyordum
Ergenekon kumpasında tutuklanan ve CHP'de siyasete giren Mehmet Ali Çelebi, buradan Memleket Partisi'ne geçerek dikkat çekmişti. Çelebi, son olarak Cumhur İttifakı'na da göz kırptı ve eski tweetlerini de sildi. Kamuoyunun konuştuğu Çelebi'nin cezaevindeki nikahı ve sonrasındaki düğünü ise yeniden hatırlandı. O düğünün müziğinin ise geçmiş yıllara bakıldığında oldukça ironik olduğu fark edildi.

Türkiye, Mehmet Ali Çelebi'nin adını ilk kez 2008 yılında Ergenekon Davası'nda tutuklanınca duydu. Yaptığı savunmalarla dikkatleri çeken genç teğmen, 11 Mart 2014 tarihinde hakkında iddia edilen suçlardan beraat etti.

19.jpg

Cezaevinden çıktığında siyasete de giren Çelebi, siyasi kariyerine CHP'de başladı. Daha sonra ise Muharrem İnce'nin kurduğu Memleket Partisi'ne geçen Çelebi, burada da kalamadı. Son olarak Cumhur İttifakı'na göz kırpan Mehmet Ali Çelebi, geçmiş tweetlerini de sildi. Pişman olduğu tweetlerden biri ise dikkat çekiciydi: Berkin Elvan Ölümsüzdür. Bir yıl da geçse bin yıl da geçse onun adı bu topraklarda yankılanacak.”

17.jpg

Öte yandan Mehmet Ali Çelebi, Cumhur İttifakı'nı överken isim vermeden bir dönem yanında olanları da sert sözlerle eleştirmesi yeni tartışmaların kapısını araladı. O tartışmalardan biri de Mehmet Ali Çelebi'nin Hasdal Cezaevi'ndeki nikahı.

9.jpg

Mehmet Ali Çelebi 2013 yılında Hasdal Askeri Cezaevi’nde tutuklu bulunurken, Keziban Merey'le evlendi. Bu nikaha siyasetten pek çok isim katıldı.

13.jpg

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dönemin Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, dönemin İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve Avukat Celal Ülgen de bu nikahta şahit oldular.

15.jpg

Daha sonra beraat eden Teğmen Mehmet Ali Çelebi, İstanbul Yeşil Cennet tesislerinde düğün yaptı. Kalabalık düğüne sanat camiasından siyasete, gazetecilerden askerlere pek çok isim katıldı.

16.jpg

Burada dünyaevine giren çiftin ilk dans şarkısı da Fedon'dan seçildi: Aşığınım. Bu şarkı cezaevinde kıyılan nikah sırasında da kullanılmıştı. Şimdi Cumhur İttifakı'nı Millet İttifakı'na tercih edeceğini söyleyen, isim vermeden cezaevine atıldığı yıllarda her koşulda yanında olan insanları sert şekilde eleştiren ve birtakım denklemlere yerleştiren Mehmet Ali Çelebi'nin düğün müziği isi bugünlerden bakınca ironiyi ortaya koyuyor.

O şarkının sözleri şu şekilde:

Seninle olamazdık biliyordum

Bile bile yine seni seviyordum

Yollarımız bir değildi biliyordum

Şimdi neden neden canım bu özlem

Aşığınım yanında olamasam da

Aşığınım sana dokunamasam da

Geri dönüş olmasa da

Sonsuza dek aşığınım

Seni görmek bana acı veriyordu

Görmemekse ölüm gibi geliyordu

Ne seninle ne de sensiz olmuyordu

Şimdi neden neden canım bu özlem

Aşığınım yanında olamasam da

Aşığınım sana dokunamasam da

Geri dönüş olmasa da

Sonsuza dek aşığınım

İlgili Haberler

Kaynak:halktv.com.tr