ÇEDES Projesi Siyaseti Okullara Soktu!

ÇEDES Projesi Siyaseti Okullara Soktu!
İmam ve vaizlerin okullarda "manevi danışmanlar" adı altında görev almasının önünü açarken proje kapsamında ÇEDES projesi kapsamında ortaokullara siyaseti de sokmuş oldu. Söz konusu proje kapsamında "Filistin için boykot ürünleri tanıtımı" yapılıyor ve öğrencilerden bu ürünleri boykot etmesi isteniyor.

Cami ziyaretleri, mezarlık temizleme, hayır için şeker ve tespih dağıtma, Kudüs konferansları...

Okullara sızan ÇEDES Projesi artık siyaset de yapmaya başladı.

Millî Eğitim Bakanlığının (MEB) Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ortak yürüttüğü "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" adlı ÇEDES Projesi, imam ve vaizlerin okullarda "manevi danışmanlar" adı altında görev almasının önünü açarken proje kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler de tartışma konusu.

BOYKOT EĞİTİMİ

Kamuya açık kaynaklarda yer alan bilgilere göre ÇEDES kapsamında ortaokullarda Filistin için boykot ürünleri tanıtımı yapılıyor ve öğrencilerden bu ürünleri boykot etmesi isteniyor.

Boykot ürünlerine çarpı
Elazığ'da bir ortaokulda yerli ürünler ve boykot edilmesi gereken ürün ve markaların yer aldığı büyük bir pano hazırlandı ve okula asıldı. "Boykotta biz de varız" sloganıyla asılan panoda "yerli," "yabancı" ve "dünyayı sömüren dev şirketler" kategorileri yer alırken boykot edilmesi gereken ürünlerin üzerinde çarpı işareti yer alıyor.

67805155-906.png

ORTAOKUL SIRALARINDA SİYASET

DW Türkçe'nin dosya haberine göre, Edirne'deki bir ortaokulda da ÇEDES projesi kapsamında boykot ürünlerine ilişkin sunum yapıldı. Okul tarafından yapılan paylaşımda öğrencilerle boykot ürünlerinin incelendiği ve 'Filistinli kardeşlerimiz için neler yapabiliriz' üzerine konuşulduğu belirtiliyor.

67805365-906.png

BAKANLIKTAN BİR CEVAP YOK

Milli Eğitim Bakanlığına, "ÇEDES'in kamuoyunda paylaşılan çeşitli uygulamaları arasında yer alan cami ziyaretleri, mezarlık temizleme, hayır için şeker ve tespih dağıtma, Kudüs konferansları, Filistin boykot ürünleri tanıtımı gibi uygulamaların, projenin ana temasıyla bağdaşıp bağdaşmadığı ve çocuk hakları açısından ne ifade ettiği; okullarda görev alan din görevlilerinin pedagojik formasyon eğitimi bulunup bulunmadığı; imam ve vaizlerin okullarda görev almasının laik temelli eğitim politikasına uygun olup olmadığı"na dair yöneltilen sorulara Bakanlık herhangi bir cevap vermedi.